Nedsat pris! Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning Forstør
Kategorier / sektioner:

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning (Bog, Indbundet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 669
Dato for udgivelse: 15-8-2012
Udgivelse: 2. udgave, 2012.
Redaktion: Michael Hviid Jacobsen, Kasper Lippert-Rasmussen, Peter Nedergaard
ISBN-13: 9788741255811
Produkt type: Bog
Bidragyder: Finn Collin, Lotte Bøgh Andersen, Anders Berg-Sørensen, Kasper Lippert-Rasmussen, Merete Watt Boolsen, Michael Hviid Jacobsen, Ole Wæver, Søren Flinch Midtgaard, Peter Nedergaard, Kristian Vengsgaard, Asger Sørensen
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Tegner: Tommy Pamperin - Pamperin & Bech
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 3

Mangler pt.

400,20 kr

-13%

Vejl. pris: 460,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

 Samfundsvidenskab er en mangfoldig størrelse præget af uenighed omkring, hvordan vi opnår viden, og hvad der kan betegnes som videnskab. Disse spørgsmål er ikke kun vigtige på et teoretiskniveau, men spiller en afgørende rolle for, hvordan man anlægger en samfundsvidenskabelig analyse. 
Denne bog præsenterer samfundsvidenskabernes videnskabsteori fra tre perspektiver. For det første præsenteres to centrale teoretiske og metodiske tilgange: hypotesetest og forståelse og fortolkning. Dernæst gennemgås de vigtigste videnskabsteoretiske traditioner og positioner: positivisme, kritiskrationalisme, videnskabsparadigmer, hermeneutik, fænomenologi, kritisk teori, strukturalisme, poststrukturalisme, socialkonstruktivisme og kritisk realisme. Endelig sættes der fokus på en række vigtige temaer i det samfundsvidenskabelige arbejde: rationalitet, forklaring, værdier, metodologisk perspektiv, sandhed, relativisme samt samfundsforskningens indlejring i samfundet. 
Bogen er skrevet af førende kræfter på området, og der præsenteres løbende eksempler på de forskellige positioner og temaers betydning for det praktiske arbejde. Den foreliggende 2. udgave af bogen er blevet gennemgående revideret og udvidet med tre kapitler af Michael Hviid Jacobsen er professor på Aalborg Universitet, Kasper Lippert-Rasmussen er professor på Aarhus Universitet, og Peter Nedergaard er professor på Københavns Universitet.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning