Nedsat pris! Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning: i statskundskab, sociologi og forvaltning Forstør
Kategorier / sektioner:

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning: i statskundskab, sociologi og forvaltning (Bog, Hæftet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 654
Dato for udgivelse: 17-8-2015
Udgivelse: 3. udgave, 2015.
Redaktion: Michael Hviid Jacobsen, Kasper Lippert-Rasmussen, Peter Nedergaard
ISBN-13: 9788741263199
Produkt type: Bog
Bidragyder: Anja Jørgensen, Finn Collin, Lene Koch, Lotte Bøgh Andersen, Anders Berg-Sørensen, Carsten Bagge Laustsen, Heine Andersen, Kasper Lippert-Rasmussen, Merete Watt Boolsen, Michael Hviid Jacobsen, Ole Wæver, Svend Brinkmann, Søren Flinch Midtgaard, Peter Ned
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Tegner: Tommy Pamperin - Pamperin & Bech
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 4

2 - 5 hverdage

435,00 kr

-13%

Vejl. pris: 500,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Samfundsvidenskab er en mangfoldig størrelse præget af uenighed omkring, hvordan vi opnår viden, og hvad der kan betegnes som videnskab. Disse spørgsmål er ikke kun vigtige på et teoretisk niveau, men spiller en afgørende rolle for, hvordan man anlægger en samfundsvidenskabelig analyse.Denne bog præsenterer samfundsvidenskabernes videnskabsteori fra tre perspektiver. For det første præsenteres to centrale teoretiske og metodiske tilgange: hypotesetest og forståelse/fortolkning.Dernæst gennemgås de vigtigste videnskabsteoretiske traditioner og positioner: positivisme, kritiskrationalisme, videnskabsparadigmer, hermeneutik, fænomenologi, pragmatisme, kritisk teori, poststrukturalisme, socialkonstruktivisme og kritisk realisme.Endelig sættes der fokus på en række vigtige temaer i det samfundsvidenskabelige arbejde: rationalitet, forklaring, værdier, metodologisk perspektiv, sandhed, relativisme samt samfundsforskningens indlejring i samfundet.Bogen er skrevet af førende kræfter på området, og der præsenteres løbende eksempler på de forskellige positioner og temaers betydning for samfundsvidenskabelig forskning.
Den foreliggende 3. udgave af bogen er udvidet med et kapitel om pragmatisme, og kapitlerne om hermeneutik/fænomenologi, kritisk teori og kritisk realisme er nyskrevet. De øvrige kapitler er blevet gennemgående revideret og ajourført.
Michael Hviid Jacobsen er professor på Aalborg Universitet, Kasper Lippert-Rasmussen er professor på Aarhus Universitet, og Peter Nedergaard er professor på Københavns Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning: i statskundskab, sociologi og forvaltning

Videnskabsteori i statskundskab, sociologi og forvaltning: i statskundskab, sociologi og forvaltning