Vidensprofilering
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Vidensprofilering (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Torkild Leo Thellefsen

Forlag: Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet Aalborg Universi
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: MÆRKK serien
Sideantal: 90
Dato for udgivelse: 15-2-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Nr. i serien: Bind: 2,
ISBN-13: 9788773077306
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Thorkild Thellefsen
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vidensprofilering er titlen på denne bog og navnet på en metode, der kan anvendes til at udvikle ens videnskabelige begreber så terminologisk og epistomologisk stringent som muligt.
Udgangspunktet for denne bog er, at valget af teori og metode er afgørende for det resultat, man kommer frem til. Når det i videnskaberne er et ideal, at man nærmer sig sit undersøgelsesobjekt så fordomsfrit som overhovedet muligt, opstår et behov for at være opmærksom på mulige forudindtagede meninger og veldefinerede teorier og metoder, som ikke respekterer objekternes særegenheder.
Øjne og ører bør holdes åbne. Sindet ligeså. Vidensprofilering er en metode, der gør det muligt at nærme sig et givent objekt, hvad enten vi taler om et vidensdomæne som f.eks. MÆRKK eller ergoterapi. Eller et begreb som semiotisk konstruktivisme på objektets præmisser. Vidensprofilering er en metode, der både kan identificere et vidensdomænes inderste kvaliteter, det der benævnes dets fundamentaltegn, og samtidig kan bruges til at vidensstyre vidensdomænet i forhold til dets omgivelser frem mod et givent mål.
Bogen henvender sig til studerende, forskere, teoretikere og praktikere med det formål at gøre opmærksom på, at de teoretiske valg, man træffer, når man forsøger at løse et videnskabeligt problem, rent faktisk påvirker løsningen.
Vidensprofilering er baseret på - og inspireret af den amerikanske filosof C.S. Peirces doktrin om pragmatisme.

Anmeldelser (0)