Nedsat pris! Vildere vidder i dansk natur Forstør
Kategorier / sektioner:

Vildere vidder i dansk natur (Bog, Hardback)

Af: Rune Engelbreth Larsen

Forlag: Dana
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 433
Dato for udgivelse: 29-9-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Redaktion: Rune Engelbreth Larsen, Flemming Chr. Nielsen
ISBN-13: 9788792961068
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Rune Engelbreth Larsen
Forord: Rune Engelbreth Larsen
Fotograf: Rune Engelbreth Larsen
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Originaltitel: Vildere vidder i dansk natur
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

348,00 kr

-22.5%

Vejl. pris: 449,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Vores blågrønne planet rummer en svimlende artsrigdom, der byder på en lige så ufattelig oplevelsesrigdom. Vi deler kloden med 10 millioner forskellige arter, hvoraf 50.000 såmænd lever i Danmark. Sådan cirka.
Imidlertid indskrænkes denne farverige variation af arter med stormskridt, også i Danmark. Ikke kun fylder vi selv mere og mere, men vores tilbageværende natur gror også til i ensformighed – til trods for Naturbeskyttelseslovens titusinder af beskyttede naturperler og tusinder af fredede områder. Vildere vidder i dansk natur belyser, hvorfor det alligevel er gået galt, og giver et bud på, hvordan udviklingen vendes: vildere natur på naturligere præmisser.
Bogen eksemplificerer, at Danmark kan reservere langt over 1.000 kvadratkilometer til vildere naturreservater, hvor naturen i højere grad kan udfolde sig som natur. I disse områder skal træerne ikke længere fældes og fjernes som tømmer, ingen søer og moser skal længere tørlægges, og det manglende samspil mellem vegetation og store planteædere skal genetableres, hvilket indebærer, at f.eks. vildheste, elge eller bisoner udsættes.
De 1.000 kvadratkilometer fordeler sig på 35 større områder, der i altovervejende grad er offentligt ejet i forvejen, hvorved vi undgår mange af de hidtidige kon ikter mellem landbrugsinteresser og naturhensyn.
Vildere vidder i dansk natur er en oplevelsesbog og oplysningsbog, der i ord og billeder inspirerer til naturoplevelser ud over det sædvanlige i dagens Danmark – og ikke mindst til vildere natur i morgendagens.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vildere vidder i dansk natur

Vildere vidder i dansk natur