Violinen fra Auschwitz
Kategorier / sektioner:

Violinen fra Auschwitz (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Maria Àngels Anglada

Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740607260
Udgave: 1. (27-04-2016)
Oplag: 1. (27-04-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 132
Originaltitel: El violi d’ Auschwitz
Oversætter: Ane-Grethe Østergaard
Originalsprog: Spansk

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Ved en koncert i Krakow, 1991, spiller en ældre kvinde på en violin med en helt særlig smuk klang. Hun afslører for sin opmærksomme medspillende musiker en aldeles bemærkelsesværdig historie, der skjuler sig bag violinens ophav …
Den polske jøde, Daniel, befinder sig i koncentrationslejren i Dreiflüsse, hvor hans menneskelighed er ved at nedbrydes. Mindet om den kvinde, han elsker, forsvinder dag for dag, og håbet og troen bliver mindre og mindre. Så ændres alt, da Daniels fortid som dygtig violinbygger afsløres, og informationen bruges af lejrens to farligste mænd, der laver et grusomt væddemål: Hvis Daniel kan bygge en violin på et vis antal dage, vinder Kommandanten en kasse god Bourgogne rødvin, hvis ikke får lejrens ondskabsfulde læge lov til at bruge Daniel til sine grusomme eksperimenter.
Bogen er skrevet i et lyrisk, smukt sprog og er historien om en mand, der nægter at overgive sig og miste sin værdighed under en af historiens værste og mest grusomme perioder. Den er en hyldest til den menneskelige styrke og det smukke ved kunsten, og troen og håbet, der sejrer i selv den mørkeste modgang.
Bogen er skrevet af den spanske digter og forfatter, Maria Ángels Anglada (1930-1999), som vandt en pris for sin første roman, Les Closes, og igen i 1985 for sin roman, Sandàlies d’escuma.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Violinen fra Auschwitz

Violinen fra Auschwitz