Nedsat pris! Voldens verden - Verdens vold 1-2 sampak Forstør
Kategorier / sektioner:

Voldens verden - Verdens vold 1-2 sampak

Forlag: Aros Forlag
Format: Flerbindsværk
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 11-3-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
ISBN-13: 9788770035828
År for denne udgave: 2008
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

304,50 kr

-13%

Vejl. pris: 350,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Voldens resultater ser vi rigelige eksempler på, både på det internationale plan som terror og krig, men også på det mere lokale plan som fx mobning.
Voldens verden, verdens vold ser nærmere på voldens opståen, eskalering og hvorfor den kan være svær at få sat en stopper for.
Det er den franske antropolog René Girard, som har udviklet den innovative teori om voldens mekanismer. Hans storstilede projekt er både at forklare kulturens tilbliven, men også dens iboende trang til selvdestruktion og dens indlagte strategi for at gøre sig immun over for destruktionen. Girards teori knytter trangen til at skabe syndebukke sammen med den mekanisme, som han kalder det mimetiske begær - at vi i vores begær og ønsker efterligner hinanden, så vi ønsker det som de andre ønsker og begærer det, som andre begærer.
Karakteristisk for den moderne verden er en udbredt modstand mod at skabe syndebukke. Hvis vores samfund er vanskeligt at leve i, skyldes det netop, at det ikke råder over de sociale offermekanismer, som tillod de primitive maskiner at fungere som smurt i olie. Den afgørende udfordring for det moderne samfund er, hvorvidt det er i stand til at sætte en ikke-voldelig forløsning i stedet for offervolden.
Voldens verden, verdens vold er en samling af René Girards centrale tekster, som for første gang findes i en dansk oversættelse. Seminarielektor Jørgen Jørgensen, som er en stor kender af René Girard og hans forfatterskab, har sammensat og kommenteret teksterne. René Girard har selv skrevet en længere indledningen til bogen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Voldens verden - Verdens vold 1-2 sampak

Voldens verden - Verdens vold 1-2 sampak