Nedsat pris! Vores piller: Medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Vores piller: Medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Nina Vinther Andersen

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779733893
Udgave: 1. (20-10-2009)
Oplag: 1. (20-10-2009)
Første udgivelsesår: 2009
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 200
Omslagsgrafiker: Mikkel Henssel
Originalsprog: Dansk

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vores piller

Medicinalindustrien, forskningen, lægerne og patienterne

Om medicinalindustrien, dens samarbejde med lægerne og konsekvenserne for patienter og samfund

Mange patienter har set et medicinalfirmas logo på lægens kaffekop eller musemåtten. De færreste ved, at industriens indflydelse og dens samarbejde med lægerne stikker langt dybere og har enorme konsekvenser for patienter, pårørende og skatteydere.

Vores piller giver for første gang et enestående indblik i medicinalindustriens lukkede verden, dens markedsføringsmetoder og de tætte bånd til lægestanden.

Bogen gennemhuller myten om, at der ikke er penge mellem læger og patienter, og at læger ikke må have økonomiske interesser i eller forbindelser til virksomheder, der handler med lægemidler. Det er et princip, som har styrket patienters tillid til lægen og den medicinske behandling.

Bogen tager læseren med gennem nogle af de største danske og internationale lægemiddelskandaler de senere år. Den skildrer de positive gevinster ved samarbejdet i form af unikke videnskabelige opdagelser, men den kortlægger også de over – og underdrivelser, der følger med, når multinationale lægemiddelfirmaer skal sælge deres behandlinger i samarbejde med læger verden over.

Vores piller giver patienter og pårørende mulighed for at blive mere kritiske forbrugere af medicin og sikre en mere oplyst dialog med deres læger. Samtidig giver den politikere, myndigheder og medier en række forslag til forandringer, og lægger dermed op til en debat om grundlæggende principper i det danske sundhedsvæsen.

Nina Vinther Andersen er cand.scient.pol og journalist og har i årevis beskæftiget sig med medicinalindustrien og dens samarbejde med lægerne, blandt andet på Ugeskrift for Læger, British Medical Journal, Ugebrevet Mandag Morgen, Politiken og DR. Hun har stået bag en række afsløringer af medicinalindustrien og dens samarbejde med lægerne.

Anmeldelser (0)