Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Vulva: det usynlige køn (Bog, Hæftet)

Af: Mithu M. Sanyal

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 238
Dato for udgivelse: 4-3-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Birgitte Grundtvig
ISBN-13: 9788779734104
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Vulva
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

216,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 279,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvad der ikke eksisterer, behøver intet navn – og hvad der ikke har noget navn, eksisterer ikke.
Det er udgangspunktet for den unge, tyske feminist Mithu Sanyals banebrydende bog om vulva: det kvindelige kønsorgan. Oprindelig betegnede det latinske ord vulva strengt taget kun den usynlige del af den kvindelige kønsåbning, skeden, altså den indre del som ikke er umiddelbart synlig, men betegnelsen anvendes nu om hele det kvindelige kønsorgan – og omfatter altså også de ydre kønsdele.
Mithu Sanyal søger det kvindelige kønsorgans historie og støder i glemte kilder på både en næsten sakral højagtelse og en hadefuld væmmelse. Hun fortæller historien om Baubo, som i den græske mytologi frelser menneskeheden fra undergang ved at afsløre sine genitalier. Sanyal giver eksempler på fremstillingen af det kvindelige kønsorgan gennem kulturhistorien – faktisk er hendes bog i sig selv en lille kulturhistorie om fremvisningen, afsløringen og opfattelsen af vulva, det usynlige køn – i populærkultur, folklore, lægevidenskab, mytologi, litteratur og kunst.
Veloplagt og levende fortæller Sanyal om myter og mytologier, finder overraskende og ekstremt utilslørede gengivelser selv i den middelalderlige billedkunst, skriver om brutale skamferinger i fortid og nutid såvel som om de nyeste former for vaginaloperationer. Også strip og teasing – fra slørdans til striptease – kommer under kyndig behandling sammen med moderne modefænomener som g-strenge, intimsmykker og subversiv kusse- og performancekunst.
Mithu Sanyal (f.1971) har indisk-polsk familiebaggrund, men bor i Tyskland. Hun er uddannet kulturhistoriker, men arbejder som journalist og forfatter. Vulva er hendes første bog, som fik enorm mediebevågenhed i Tyskland, hvor den udkom i 2009.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vulva: det usynlige køn

Vulva: det usynlige køn