Wilmas Verden 2 (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Ulrika Louisa Bjerregaard

Forlag: Augusta Publishing
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793918092
Udgave: 1. (20-04-2020)
Oplag: 1. (20-04-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Serie: Wilmas Verden
Indbinding: Hardback
Sideantal: 232
Originaltitel: Wilmas Verden 2
Omslagsgrafiker: Rikke Ella Andrup
Omslagsillustrator: Ulrika Louisa Bjerregaard
Illustrator: Ulrika Louisa Bjerregaard
Tegnet af: Ulrika Louisa Bjerregaard
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
249,00 kr

Status : Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Wilmas Verden 2 starter, hvor vi slap i Wilmas Verden 1. Wilma og Magnus skal starte i 9. klasse. Mon Wilma har tilgivet ham i løbet af sommerferien? Vil Magnus gerne være kærester med Wilma, selvom hun ikke har lyst til at vise det offentligt, og fandt Wilma mon træet med inskriptionen i Brooklyn? Vi skal krydse over det amerikanske kontinent og finde ud af, hvordan det går Karoline i San Francisco – helt for sig selv. Fik Oskar brevet fra Karoline i tide? Og er der i det hele taget flere breve, Wilma kan gå ombord i på mormors loft?

Vi skal fra nutidens Aarhus til datidens USA.Wilma er vores hovedperson i nutiden. Hun går i folkeskole i Aarhus, hygger sig med vennerne og fritidsaktiviteter. En dag finder hun en kuffert på sin mormors loft med en stabel breve fra sin tipoldemor, Karoline, der udvandrede i 1912. Sideløbende med Wilma følger vi Karolines rejse til USA og den første tid i det nye spændende, men også overvældende hjemland.

Vi skal følge Wilma og Karoline i fire bøger; ét år ad gangen. I første bog mødte vi Wilma i 8. klasse, og her i anden bog skal vi følge hende i 9. klasse. I bog 3 er hun et år i USA på high school. I fjerde og sidste bog er hun tilbage i 1. g i Aarhus. Der er flettet to kærlighedshistorier ind i bøgerne sammen med et væld af historiske nedslag samt min egne dybe lidenskab for bøger – både ny og gammel litteratur.

Wilmas Verden er først og fremmest skabt for at underholde og give læseren en skøn læseoplevelse. Men den er også velegnet til undervisning i udskolingen med henblik på emner som udvandring til Amerika, 1. verdenskrig, m.fl. historiske begivenheder. Bagerst i bogen finder man kilder, temaer og litteraturliste.


Uddrag: Han sad ved det lille havebord i forhaven og sparkede i græsset med sine sneakers. Kasketten skjulte ansigtet, og jeg smilte lidt, for jeg var rigtig glad for at se ham.

”Hey, Wilma. Jeg havde slet ikke set dig.” Han rejste sig, tog kasketten af, lod hånden glide gennem håret og satte den tilbage på igen.

”Hej Magnus. Hvorfor sidder du her?”

”Er det et dårligt tidspunkt? Jeg ved godt, at jeg ikke har skrevet i forvejen …”

”Nej, nej, det er helt okay.” Jeg var ét stort smil. ”Jeg mente bare, hvorfor er du ikke indenfor eller ovre i haven?”

Anmeldelser (0)