Nedsat pris! Winesburg, Ohio: roman
Kategorier / sektioner:

Winesburg, Ohio: roman (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Sherwood Anderson

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 238
Dato for udgivelse: 7-11-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Henrik Larsen
ISBN-13: 9788771280203
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Imperiet
Originaltitel: Winesburg, Ohio
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

113,20 kr

-24.5%

Vejl. pris: 149,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den amerikanske forfatter Sherwood Anderson blev født i 1876 i Camden, Ohio. Han voksede op i en fattig arbejderfamilie og gik ud af skolen som 14-årig. Herefter ernærede han sig ved forskellige løse jobs, men vendte i 1900 tilbage til skolen og fik arbejde som tekstforfatter i Chicago. Her giftede han sig med en velhavende kvinde, stiftede familie og indledte en karriere som fabriksejer. I november 1912 oplevede han et mentalt sammenbrud som skulle ændre hans liv.
Han forsvandt sporløst og var væk i 4 dage før man fandt ham i en kornmark. Da han kom sig, forlod han sin familie for at leve som forfatter. Han udgav sin første roman i 1916 og blev hurtigt en respekteret forfatter.
Anderson rejste sidenhen meget i Europa, hvor han i Paris var en del af kredsen omkring Gertrude Stein. Da han vendte hjem til USA, bosatte han sig i New Orleans og delte lejlighed med William Faulkner.
I 1927 flyttede han til Mario i Virginia hvor han købte og drev byens to aviser; den demokratiske og den republikanske. Han fortsatte med at udgive noveller og romaner, blandt andet ´Death In The Woods And Other Stories´ fra 1933. På en rejse i Sydamerika slugte han en brækket tandstikker som sad i en martini-oliven. Få dage efter døde han af bughindebetændelse. Det var i 1941.
Sherwood Anderson beskrev selv Winesburg, Ohio som ´halvt selvstændige fortællinger, halvt roman´. I dag er den kendt som et af de mest banebrydende værker i moderne amerikansk litteratur, og den har haft en enorm indflydelse på den amerikanske novelle.
Bogen udspiller sig i den førindustrielle amerikanske lilleby Winesburg, og omkring den centrale hovedperson, Winesburgs eneste journalist, den unge George Willard. I mangel af bedre betror byens indbyggere sig til den unge mand om deres følelsesmæssige isolation og manglende evne til at kommunikere med andre. Winesburg, Ohio består af disse menneskers fortællinger, men samtidig er bogen også en dannelsesroman; Det er fortællingen om George Willard fra han er en kejtet og forvirret dreng til han som ung mand må forlade lillebyen og begive sig ud i verden og forsøge sig som skribent i den store by.
Bogen er skrevet i et enkelt, realistisk sprog og indvarsler The Lost Generations stil. Den kan sammenlignes med bøger som Ernest Hemingways I vor tid fra 1925, William Faulkners Go Down Moses fra 1942 og flere af John Steinbecks værker.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Winesburg, Ohio: roman

Winesburg, Ohio: roman