Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

World Social Forum: et globalt alternativ til nyliberalismen (Bog, Hæftet)

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 138
Dato for udgivelse: 27-9-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Redaktion: Lars Bohn
Medforfattere: José Leite, José Corrêa
ISBN-13: 9788778875358
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: oversættelse fra portugisisk: Rui Serzedelo, Brian Rodrigues og Lars Bohn - oversættelse fra svensk: Lars Bohn
Ophavsangivelse: José Corrêa
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

216,65 kr

-13%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

World Scial Forum (WSF) blev afholdt første gang i Brasilien år 2001. Ideen var at skabe en samarbejdsplatform for de alternative kræfter, der vil en anden udvikling end den, som udstikkes af institutioner som Verdensbanken, IMF, G8 og World Economic Forum - topmødet for verdenseliten, der jævnligt afholdes i Davos i Schweiz.
Et socialt forum er en proces, hvor de, der deltager, får et større kendskab til hinanden, opbygger netværk og etablerer samarbejde der, hvor der er grobund for det. Samlingspunktet er parolen »En anden verden er mulig« - underforstået en verden, der ikke er styret af økonomiske rationaler, men af menneskers behov for mad, husly og et værdigt liv.
Bogen beskriver de principper, der skal gøre det muligt for et Socialt Forum at forene kræfterne, samtidig med at respekten for deltagernes forskellige målsætninger og syn på vejen til målet bevares. Desuden beskriver bogen baggrunden for det første World Social Forum og hvordan ideen kom til Europa og siden til Danmark.
De enkelte bidragydere kender alle de Sociale Fora indefra. Chico Whitaker (f. 1931) var med til at tage initiativet til det første World Social Forum. Han er desuden medlem af den katolske fredsbevægelse i Brasilien. José Corréa Leite, også fra Brasilien, er universitetsprofessor og medlem af ATTAC. Helena Tagesson er medlem af svensk ATTAC. Lars Bohn, som er ekstern lektor ved RUC og medlem af ATTAC i Danmark, har deltaget i forberedelsen af både Danmarks Sociale Forum og European Social Forum siden 2003.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

World Social Forum: et globalt alternativ til nyliberalismen

World Social Forum: et globalt alternativ til nyliberalismen