ZUSA
Kategorier / sektioner:

ZUSA (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Anders Thordal & Tao Nørager

Forlag: Jens-Peter Brask
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799737420
Udgave: 1. (02-01-2017)
Oplag: 1. (02-01-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hardback
Sideantal: 175
Originaltitel: ZUSA
Omslagsgrafiker: Specialtrykkeriet Arco
Omslagsillustrator: Tao Nørager
Forord af': Katrine Ring
Kommenteret af: Ulrikka S. Gernes, Klaus Bjerager
Illustrator: Spine Studio
Fotograf: Tao Nørager
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Umiddelbart er det ligetil. ZUSA skærer sit eget navn i bogstaver og sætter dem op, hvor vi andre ser det. Det er enkelt, det er genkendeligt, og det er let at forstå. Og hvad så?    


Det er meget mere end det. Intet er tilfældigt. Det handler om kontekst – og om fællesskab. Da gadekunsten bølgede frem i Danmark i midten af 00’erne, var præmissen, at kunstneren selv valgte udtryk, materialer og ikke mindst placering i det offentlige rum.   


Et hav af forskellige værker, metoder, teknikker og temaer vrimlede frem. Midt i dette virvar af gadekunstens overflødighedshorn dukkede ZUSAs navneskilte op på vægge, elkasser og bænke. I begyndelsen forekom det en smule naivt, men med tiden og med gentagelsen har ZUSAs værker udviklet sig til et væsentligt statement i det offentlige rum.    


Konsekvensen er klar. Motivet er hver gang de fire bogstaver i ZUSA, mens valget af typografi og farver varierer fra gang til gang. ZUSAs værker er – ligesom gadekunsten – afhængig af konteksten. Værkerne folder sig for alvor ud, når konteksten er i orden.    


De karakteristiske navneskilte er med årene blevet nogle af de gode venner, man hilser på, hver gang man cykler forbi. Kører i bus. Går tur. Eller bare er rundt i byen. Og man glæder sig over placeringen, udformningen, konteksten... ZUSA? Hvor stammer navnet fra? Det er en forkortelse af det tyske ord zusammen, der betyder at være fælles, at være sammen. Det er det, Zusa ønsker med sine navneskilte. At skabe et fællesskab i det offentlige rum. 

- Katrine Ring, Forfatter og Dokumentarist

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

ZUSA

ZUSA