30 Års miljøpolitik - en katastrofe!: Analyser og fortællinger om politik og dets konsekvenser (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Bjarne Brønserud


Nedsat pris! 30 Års miljøpolitik - en katastrofe!: Analyser og fortællinger om politik og dets konsekvenser
 • Forlag: Forlaget Himmerland
 • Format: Indbundet
 • Type: Bog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788797030004
 • Udgave: 1. (18-04-2018)
 • Oplag: 1. (18-04-2018)
 • Første udgivelsesår: 2018
 • Originalsprog: Dansk
 • Sideantal: 204
 • Indbinding: Indbundet
 • Mål og vægt: B: 235mm, H: 277mm, D: 20mm, Vægt: 1217g

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

"Den 22. december 2016 springer en bombe – Handelshøjskolen i København meddeler, at de stopper udgivelsen af et færdiggjort toårigt forskningsprojekt om dansk miljøregulering. Denne bog tager læseren med ind i fortællingen om dette forskningsprojekts baggrund og indhold. Dramatiske hændelser undervejs i projektet på Handelshøjskolen i København blotlægges. Ud af skuffelsen over CBS projektets forlis, fødes tanken om en grundig gennemgang af det politiske spil, der har ført frem til den særlige danske miljøregulering. Ud fra 25 års landmandserfaring og en kritisk analyse af den danske lovgivningsproces, vurderes sandfærdigheden i miljøpolitikken. De overraskende og rystende konklusioner bliver fortalt i et jævnt sprog, der understøttes med billeder og faktabokse".

Da bogen var foreløbig opsat spurgte forlaget tidligere formand for Folketinget - Chr. Mejdahl - om han ville anbefale bogen. Efter tre dages grundig gennemlæsning kom følgende tekst tilbage fra Chr. Mejdahl:

"Da jeg ikke har forskerkompetence, skal jeg ikke stå på mål for forfatterens dristige fremstillinger. Men de mange faktabokse og talrige kildehenvisninger viser, at påstandene ikke er grebet ud af den blå luft. Jeg genkender mange af facetterne i det forløb, der beskrives fra NPO-redegørelsen i 1984 til nu. Det erhverv, der om noget, har skabt grundlaget for vores velfærdssamfund, har haft det svært med dets omskiftelige politisk fastsatte rammevilkår.

Når målestokken flyttes i takt med, at landmanden næsten er i mål, så tabes pusten og modet. Kravene synes aldrig at ende. Billedlig talt er det lettere at se tingene i bakspejlet end i frontruden, selvom sidstnævnte er størst. Et rigtigt indstillet bakspejl er grundlaget for sikker fremdrift. Der bør kunne drages mangen en nyttig lære af bogen".  

Fra 1987 til 2003 var Chr. Mejdahl helt tæt på forløbet bag forhandlingerne om vandmiljøplanerne. Bogens fortælling går tæt på centrale forskere og embedsmænds notater til Folketinget. Bogens konklusioner er for de fleste grænseoverskridende og chokerende - men altså baseret på en solid dokumentation. Bogen er sammen med et tillæg indleveret til Aarhus Universitet som en doktorafhandling. Aarhus Universitet har indstillet bogen til en videnskabelig bedømmelse. Den 1. april 2019 blev der nedsat et internationalt bedømmelsesudvalg med to udenlandske professor ud af de tre i udvalget.  

Læserreaktioner:

1. "En rystende bog om landbrug og miljø. Bogen forekommer da også at være et must-read for alle, der interesserer sig for eller arbejder med landbrug og miljø" af forfatter Charlotte Langkilde, København.

2. "En fantastisk bog med et skræmmende indblik i dansk politik. Kan klart anbefales - og det også til andre faggrupper end landbruget!" af agrarøkonom Mads Fuglsang, Frederiksborg.

3. "Kan varmt anbefale at læse bogen - den giver et godt men skræmmende indblik i den førte miljøpolitik" af landmand Henrik Mortensen, Løgstør.

Anmeldelser (1)

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

30 Års miljøpolitik - en katastrofe: Analyse og fortællinger om

En rystende bog om Landbrug og miljø! Bogen forekommer da også at være et must-read for alle, der interesserer sig for eller arbejder med landbrug og miljø.

Var denne kommentar nyttig? Ja Nej