5 eiffel eller amor på cykel: eller Amor på cykel (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Lilian Rothaus


Nedsat pris! 5 eiffel eller amor på cykel: eller Amor på cykel
Forlag: ROTHAUS
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 127
Dato for udgivelse: 1-12-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788799146116
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Et tidsbillede fra Århus i starten af 60´erne. Der stilles skarpt på "alt dét, der kunne distrahere gymnasieeleverne fra studierne", og der tegnes portrætter af en udvalgt skare af Marselisborg Gymnasiums originale og markante rektorer, lektorer og adjunkter, set i bakspejlet af Lilian Rothaus og souffleret af Niels Bjøreng, som begge var blandt de sidste "børn af den gamle skole".
For eleverne var gymnasietiden dengang som nu en turbulent flyvetur, eller måske snarere rutchebanetur, mellem barn og voksen med Amor og Psyke som medpassagerer. En lang, tæt række af udfordringer og prøvelser på det faglige/intellektuelle og det personlige/psykiske plan.
"Amor på Cykel" er en undersættelse af den antikke, romerske kærlighedshistorie Amor & Psyke og indfanger den distancerende, ironisk-humoristiske tone, der florerede på Marselisborg Gymnasium. Amor og Psyke, eller Psyche, er et billede på den kvindelige psykes udvikling frem mod den sjælelige forbindelse i kærligheden, som kun kan opnås, når manden og kvinden er lige værdige.
De omtalte lærere er borte. Flere af klassekammeraterne og parallelklassekammeraterne er borte. Og lige pludselig vil vi, der er her endnu, selv være borte. Hvem kan så fortælle om Brorson Fich, Skøtten, Kragen, Kolstrup, Kjærgaard, Ole Bumle, Aggememnon og Tyren? Hvem vil så fortælle om tiden? Hvem kan så fortælle vores historie fra gymnasietiden i Århus i første halvdel af 60´erne ..?

Anmeldelser (0)