AF KONGELIG BYRD: en genealogisk studie af den danske kongeslægt i vikingetiden (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Peter Lawætz


Nedsat pris! AF KONGELIG BYRD: en genealogisk studie af den danske kongeslægt i vikingetiden
Forlag: udfordret.dk
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793382695
Udgave: 1. (10-03-2017)
Oplag: 1. (10-03-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 290
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen handler om den danske kongeslægt i Vikingetiden. Forfatter Peter Lawætz har begået en genalogisk studie, der er båret af to metodiske elementer: Retningsgivende Tronfølgeprincipper og opkaldsregler i kongeslægten. Med dette viser der sig nye sammenhænge, og næsten alle historisk nævnte personer har kunnet indplaceres i slægtsordenen.  
Målet for denne studie var oprindelig at finde Gorm den Gamles aner. Det er bogens hovedemne, men også hans efterkommere i det 10. og 11. århundrede. Vi er ret sikre på, at hans fader hed Hardeknud, men hvem er så det? Han viser sig at være sønnesøn af Regnar Lodbrog og Kráka, men det kræver en hel del argumentation. Også denne Regnar finder en ny plads i systemet.    
Bogens forfatter Peter Lawætz (f. 1940) er lic.techn. og dr.scient i faststoffysik. Han har haft en mangeårig karriere ved Danmarks Tekniske Højskole som lektor, institutleder og rektor. Han afsluttede sin professionelle karriere som direktør for Forsvarets Forskningstjeneste 1996-2005. Siden har det drejet sig om slægtsforskning, specielt kongeslægten i oldtid og middelalder.

Anmeldelser (0)