At eje sandheden (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Ellen Strandgaard


Nedsat pris!
Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741006284
Udgave: 1. (17-09-2019)
Oplag: 1. (17-09-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 278
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
192,20 kr
116,80 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Gennem et halvt århundrede følger vi tre generationer af kvinder: Mette, Anna og Else, hvis liv udfolder sig parallelt med landets historie.
Mette føder Anna kort før Første Verdenskrigs udbrud på en gård i Sønderjylland, som på det tidspunkt var tysk. Hendes mand undgår at blive indkaldt som soldat, men den gudfrygtige gårdmandsfamilie påvirkes alligevel af krigen og de spor, den sætter.
Annas oprørstrang og forestillinger om fremtiden fører hende væk fra Sønderjylland. Hun får arbejde på sindssygehospitalet i Viborg og opdager, at livet kan leves på andre måder. I Silkeborg møder hun Carl Carlsen, der er købmand og forladt af sin kone. De to gifter sig og stifter en ny familie.
I ægteskabet med den livlige og stridbare Carl, der udlever sin gudsfrygt på en anden måde end Annas forældre, må hun give afkald på sin ungdomsdrøm. Det fjerde barn i rækken er Else. Familien flytter til Sønderjylland, og Anna kommer tilbage til sin hjemegn. I takt med det spirende ungdomsoprør og det voksende udsyn til verden længes Else væk og rejser til København. 
Familiekrøniken om de tre kvinder er med til at tegne billedet af et land og en verden i forandring. Det hele ændrer sig: hjem og børn, ægteskab og arbejde, og Gud. Hver generation får sine udfordringer, og hver generation forsøger på ny at finde sandheden om livet.
Pressen skriver:
★★★★
Fint portræt af tre generationer af kvinder.
- Kristeligt Dagblad
Ellen Strandgaard skriver vedkommende og hjertegribende.
- Bogblogger.dk
En skøn roman at læse, den får 4 ud af 5 stjerner herfra.
- Bogrummet.dk

Anmeldelser (0)