At være demokrat er ikke at være bange: Åndsfrihed under pres (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Ingrid Ank og Daniel Toft Jakobsen

Forlag: Klim
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772045276
Udgave: 1. (08-09-2020)
Oplag: 1. (08-09-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 224
Omslagsgrafiker: Christinna Lykkegaard Nilsson
Originalsprog: Dansk

Forventes på lager: 08-09-2020

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 08-09-2020)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Der tales meget om truslerne mod vores demokrati og frie samfund. Men hvor bange skal vi være for disse trusler, og hvordan skal vi forholde os til dem? Er vi i gang med at forsvare friheden på en måde, der i virkeligheden indskrænker den – fx når vi diskuterer adgangen til statsborgerskab, øget overvågning og religion i det offentlige rum?
I Danmark har vi en lang tradition for åndsfrihed, men traditionen er under pres. Fra religiøse ekstremister, men også fx fra internationale tech-giganter og danske religionsforskrækkede politikere. Åndsfriheden trænger derfor til at blive genopdaget.
Bogens første del indeholder en lettilgængelig introduktion til begrebet ’åndsfrihed’, dets implikationer og historie med foregangsmænd som N.F.S. Grundtvig og Hal Koch. I anden del diskuteres aktuelle emner som friskolestramninger, indfødsretskrav, forskningsfrihed, identitetspolitik, ytringsfrihed på de sociale medier, overvågning, negativ social kontrol, omskæring, tildækningsforbud, corona-kamp m.m. Til slut præsenteres 10 konkrete forslag, der kan øge åndsfriheden.

Anmeldelser (0)