Bangladesh: Udvikling i en globaliseret verden (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Mikkel Eskjær og Sille Stidsen


Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788778674814
Udgave: 1. (01-08-2017)
Oplag: 1. (01-08-2017)
Indbinding: Paperback
Sideantal: 279
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Bangladesh er et af verdens fattigste og tættest befolkede lande. Det har traditionelt ligget i bunden af globale statistikker over fattigdom og børnedødelighed og på toppen af lister over korruption og dårlig regeringsførelse. Desuden er Bangladesh udnævnt som verdens mest sårbare nation overfor globale klimaforandringer.


Bangladesh er dog også et land fyldt med fremskridt og dynamik. Landet er hjemsted for den moderne mikrolånsbevægelse, er integreret i den globale økonomi og har indfriet internationale målsætninger for fattigdomsbekæmpelse og menneskelig udvikling. 


Denne bog tilbyder den første samlede fremstilling på dansk af Bangladesh' historiske og politiske udvikling, herunder de udfordringer, som landet står overfor i en globaliseret tidsalder. I Bangladesh sætter globaliseringens strømme af mennesker, ideer og kapital nye rammer for udvikling og vækst. Det gør Bangladesh til et land, hvor fortid møder fremtid, og hvor udvikling møder globalisering, hvilket skaber både fremskridt og konflikt.


Bogen giver ikke blot en introduktion til Bangladesh, men illustrerer det komplekse samspil af nationale og globale processer, som genfindes andre steder i det globale syd.

Anmeldelser (0)