Berlin Alexanderplatz, klassiker (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Alfred Döblin


Nedsat pris! Berlin Alexanderplatz, klassiker
Forlag: Rosinante
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763827874
Udgave: 3. (30-05-2013)
Oplag: 1. (30-05-2013)
Originaltitel: Berlin Alexanderplatz
Omslagsgrafiker: Camilla Jørgensen
Forord af': Thorstein Thomsen
Oversætter: Johannes Weltzer; Ulrich Knigge
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 432
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 156mm, H: 242mm, D: 34mm, Vægt: 846g

Status : Mangler pt. fra forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Alfred Döblins klassiske storbyroman er fortællingen om den bomstærke, godmodige og hidsige transportarbejder Franz Bieberkopf. Historien begynder, da Franz løslades efter et fængselsophold med alle intentioner om et nyt og bedre liv. Men det er ikke let, han er omgivet af svindel og bedrag, de fleste mennesker, han møder er mere eller mindre fordærvede, og Franz lander i den ene uheldige situation efter den anden.

Berlin Alexanderplatz er Döblins hovedværk og den kendteste tyske storbyroman. På Döblins tid var Alexanderplatz omkranset af proletarkvarterer og centrum for sociale udskud, og rammen om handlingen er tyvernes Berlin med dens råhed, kriseprægede atmosfære og tusinder af arbejdsløse. Döblins montageagtige sammenstilling af sproglige elementer som lokaljargon, reklameslogans, bibelcitater, avisreportager etc. giver bogen dens særlige form og tegner et kaleidoskopisk billede af den uoverskuelige metropol.

Romanen blev filmatiseret til tv af Rainer Werner Fassbinder i 1980. I Rosinantes klassikerserie kommer den i en ny udgave med forord af Thorstein Thomsen.

Pressen skriver:

»Samlet giver "Berlin Alexanderplatz" et unikt indtryk af livsfølelsen i 1920'ernes tyske metropol … en dybt tilfredsstillende læseoplevelse.« ****** - Mikael Busch, Jyllands Posten

»Det er bogens verden, der optager en, modernitetens rum, skabt efter 1. verdenskrig i 1920'ernes berømte og berygtede tid … Af det blandede forfatterskab står Berlin Alexanderplatz kunstnerisk set himmelstræbende tilbage som et fjernsynstårn fra et proletarisk miljø, fra en storbymidte rummende et brutalt kvægtorv, et enormt slagtehus.« - Torben Brostrøm, Information

»… en fortællemæssig bedrift, som afgjort tåler genlæsninger.« ****** - Peter Agmund, Fyens Stiftstidende   

Anmeldelser (0)