Bibliana: Tekst - Kultur - Historie (Bog, Hæftet, Dansk)


Forlag: Museum Tusculanums Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Bibliana
Sideantal: 56
Dato for udgivelse: 12-11-1999
Udgivelse: 1. udgave, 1999.
Nr. i serien: Bind: nr. 1, 1. årgang,
Redaktion: Rasmus Nøjgaard m. fl.
ISBN-13: 9788772895772
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 1999
Første udgivelsesår: 1999
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Satan i Bibelen
Geert Hallbäck, lektor i faget Det Nye Testamentes eksegese ved Københavns Universitet, skriver om det mærkelige fænomen, at Satan i Bibelen fremstår som en magt på linje med Guds, og om hans funktion i forskellige bibelske skrifter.
Lidt om ANA
Biblitana hører til en helt særlig genre med sin egen pudsige forhistorie.
Eksilet i historien og i historier
Thomas L. Thompson, professor i faget Det Gamle Testamentes eksegese ved Københavns Universitet, viser, hvor vanskeligt det er at bruge de bibelske skrifter som historiske kilder ved at analysere historierne om jødernes eksil. selv om eksilet måske ikke er faktuel historie, kan beretningen herom kaste nyt lys over en senere jødedom.
Da Jesus blev historisk
Mogens Müller, professor i faget Det Nye Testamentes eksegese ved Københavns Universitet, tager fat på en lang og ofte heftig diskussion om, hvad man egentlig skal gøre af Jesus. Som tiderne har skiftet og videnskaberne udviklet sig, har jagten på på den sande forståelse af Jesus-skikkelsen været vidt omkring.
Et ´nyt´ dokument fra Dødehavet
Jesper Høgenhaven, forskningslektor ved Dødehavsrulle-projektet ved Københavns Universitet, skriver om Dødehavsrullerne. En helt ny tekstkilde åbner op for fortiden og giver os informationer om en svunden tid. Se også Jesper Høgenhavens oversættelse:
4QMMT - et uddrag i oversættelse
Tidstavle
»Det første nummer tegner godt[...]artiklerne er indholdsrige og imødekommendem for ikke-fagfolk, der godt vil have noget at vide.«
- Weekendavisen
»Det første nummer er en ren fornøjelse. Det emmer af fortællelyst hos de folk, der har skrevet artiklerne. Her serveres elegant en række af de forskningsresultater, som vi andre mere almindeligt interesserede bibellæsere, der ikke er eksegeter af fag, sjældent får rigtigt fat i, fordi omvejene er er for lange og trange.«
- Bent Flemming Nielsen, TEOL-information

Anmeldelser (0)