Black voices / i-bog: The African-American Experience from Slavery to Current Racial Issues (Bog, Gymnasie-i-bog, Dansk)

Forfattere: Bianca Erlich-Møller, Mathilde Thomsen


Forlag: Gyldendal
Format: Gymnasie-i-bog
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788762510647
Udgave: 1. (29-04-2016)
Oplag: 1. (29-04-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Gymnasie-i-bog
Sideantal: 184
Illustrationer: Ja
Omslagsgrafiker: Karen Christensen
Illustrator: Martin Bassett
Tegnet af: Karen Christensen
Originalsprog: Dansk

Status : Ny udgave forberedes af forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Temabogen er en bredtfavnende og up-to-date antologi, der sætter amerikansk historie, kultur og litteratur under lup og afsøger sorte amerikanernes plads i det amerikanske samfund fra slaveriets indførsel og til i dag. Bogen kan derfor bruges på både A- og B-niveau i 2.-3. g.

Black Voices / i-bog® indeholder:

184 sider - notesbog - 86 pop-up-illustrationer - Google-søgning - 516 opgaver - 13 links

Sorte amerikaneres historie er en fundamental del af USA''s historie. Slaveriet, borgerkrigen og kampen for borgerrettigheder i 1960’erne har sat et afgørende præg på amerikanernes historie og selvforståelse.

Op gennem tiden er musik, film og underholdningskulturen gennemsyret af den afrikansk-amerikanske erfaring, og litteraturen er rig på eksempler på forholdet mellem to befolkningsgrupper, der lever så tæt sammen og alligevel er så adskilte.

Bogen indeholder et bredt udvalg af både skønlitterære og ikke-skønlitterære tekster samt et omfattende billedmateriale og henvisninger til hjemmesider, film, dokumentarer m.m., og den er inddelt i fire kapitler: Slavery, Separate but Equal, I Am a Man og Post-Racist America?, der hver indledes af en historisk introduktion. For at imødekomme en bred elevskare følges teksterne af mange varierede og niveaudelte opgaver.

Materialet i Black Voices kan kombineres på mange måder, og bogen er også velegnet til tværfagligt samarbejde med fx historie og samfundsfag og til større skriftlige opgaver.

Anmeldelser (0)