Bornholm i krig og fred


Producent: Niels Geckler og Morten Friis Jørgensen
ISBN-13: 9788787698054

Bogen BORNHOLM I KRIG OG FRED fortæller historien om Bornholms forsvar og øens særlige rolle i storpolitiske konflikter fra besættelsen til i dag.

Levering: 1 - 2 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Den 5. maj 1945 er Tysklands kapitulation en kendsgerning. Men mens resten af Danmark stadig fejrer befrielsen, bliver Nexø og Rønne 7. og 8. maj udsat for voldsomme sovjetiske flybombardementer, der indleder en 11 måneder lang besættelse af Bornholm.

De voldsomme begivenheder satte sig varige spor hos øens befolkning. Bombningerne sidder stadig i den kollektive erindring, i bevidstheden og i selvopfattelsen på Bornholm, i relation til ydre fjender og krig, i forhold til forsvarsvilje og måske også indre fjender. Bombardementerne fik betydning for øens position og rolle under den kolde. Også efter Sovjetunionen og østblokkens opløsning.

Bogen BORNHOLM I KRIG OG FRED dækker den unikke historie om Bornholms forsvar, øens særlige placering og rolle for Danmark og for NATO under Den Kolde Krig og den historiske baggrund herfor – samt efter Berlinmurens fald i 1989 og frem til i dag, med perspektiver til storpolitik og begivenheder i den store verden.

Anmeldelser (0)