Buddy Longway – Den samlede saga 2: Kathleen og Jeremie (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Derib


Nedsat pris! Buddy Longway – Den samlede saga 2: Kathleen og Jeremie
Forlag: Cobolt
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788770858243
Udgave: 1. (30-10-2020)
Oplag: 1. (30-10-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Serie: Buddy Longway
Oversætter: Jens Peder Agger
Tegnet af: Derib
Originalsprog: Fransk
Sideantal: 224
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 236mm, H: 310mm, D: 24mm, Vægt: 1409g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Den hvide pelsjæger Buddy og siouxkvinden Chinook forsøger at leve i fred, kærlighed og samdrægtighed på prærien øst for Rocky Mountains i sidste halvdel af 1800-tallet. I begyndelsen alene, men snart også sammen med deres børn, Jeremie og Kathleen.    


De vidunderligt smukke omgivelser fylder dem med lyksalighed, men naturen kan også være barsk og uforudsigelig – og både flora og fauna er med til at forme deres tilværelse og give dem respekt for alt levende. Det gælder såmænd også mennesket, selvom periodens store indianerkrige, brutale militærfolk, ubefarne nybyggere og grådige guldgravere sætter den raceblandede familie på mange prøver.    


Sagaen om Buddy Longway og Chinook er et stort anlagt eventyr om samhørighed, solidaritet og medfølelse, helt uden race- og kønsdiskrimination. Selv gennem usympatiske medvirkende får læseren et nuanceret syn på de mekanismer, der styrer menneskets tilværelse. Kort sagt en medrivende rejse på sporet af livets glæder, sorger og mangfoldighed, skildret med ømhed og kærlighed i et mageløst billedsprog – indledningsvis i en noget karikeret stil, senere i en mere realistisk stil med bløde penselstrøg og varme naturfarver.    


Derib undgår med sit episke, filmiske billedsprog og sin eminente fortælleteknik at styre uden om sentimentalitetens grøfter og banaliteternes afgrunde, men alligevel formår hans medrivende tegneseriesaga at berøre læseren dybt.    


Buddy Longway er skabt af den schweiziske tegneserieskaber Claude de Ribeaupierre, kaldet Derib (f. 1944), mellem 1972 og 2006. Den udkom oprindelig i 20 album, der nu genudgives i fem eksklusive samlebind, som også er fyldt med ekstramateriale om tegneseriens tilblivelse og Deribs mangeårige arbejde med den.      


Derib er også kendt for en række andre bemærkelsesværdige tegneserier, der ligesom Buddy Longway ofte taler den oprindelige befolkning i USA, indianernes, sag. For eksempel den populære børnetegneserie Yakari og mere enkeltstående værker som »Han som blev født to gange« og »Den røde vej«.    


Pressen skrev om Buddy Longway  – Den samlede saga 1:    


”En overvældende smuk sag” ... ”Det kan næppe gøres meget bedre” ... ”’Chinook for livet’ har det hele, og sjældent har en topkarakter været så velfortjent”.  

– Serieland******    


”En gave til tegneserieelskere.”  

– Nordjyske*****

Anmeldelser (0)