Christen Berg: Gå aldrig på akkord med uretten (Indbundet, Dansk)

Af: Erik Voss


Nedsat pris! Christen Berg: Gå aldrig på akkord med uretten
Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788770707220
Udgave: 1. (02-10-2020)
Oplag: 1. (02-10-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Originalsprog: Dansk
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 169mm, H: 233mm, D: 33mm, Vægt: 1100g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

På banegårdpladsen i Kolding har statuen af Christen Berg stået i så lang tid, at ingen længere ved, hvem han var. Var han en børsmægler, kan folk finde på at spørge. Nej, han var lærer, avisejer og den politiker, der fik samlet partiet Venstre i 1870. Engang hang billedet af ham i titusinder af hjem på landet som en slags protest mod magthaverne. Den unge bondedreng fra Vestjylland skabte med raketfart en karriere for sig selv med sine aviser og købte ejendomme. Han blev en faktor uden lige i Danmark.


Siden er han gået i glemmebogen. Måske fordi han ikke blot var en dygtig politiker, et enestående naturtalent ud over alle grænser,  men også en dygtig forretningsmand og som liberalist, der ikke mente, der var noget i vejen for, at man blev stor og tyk på andres bekostning. Og det blev han: stor og tyk, mens langt mindre begavelser som fx Viggo Hørup er blevet hængende i den danske bevidsthed.  


Historikeren Erik Voss fra Kolding har med folkeligt talent for detaljerne skabt en både underholdende og dybt informativ bog om Christen Berg. Historikeren Kai Just har redigeret bogen. Bogen er gennemillustreret. I første halvdel er der masser af fotografier og landskabsbilleder. I den sidste og dominerende del finder læseren et væld af morsomme og perfide fremstillinger.

Anmeldelser (0)