Danmarks genforvildede natur (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Rune Engelbreth Larsen


Nedsat pris! Danmarks genforvildede natur
Forlag: Forlaget Dana
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792961099
Udgave: 1. (20-03-2020)
Oplag: 1. (20-03-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Indbinding: Hardback
Sideantal: 308
Originaltitel: Danmarks genforvildede natur
Omslagsgrafiker: Rune Engelbreth Larsen
Forord af': Rune Engelbreth Larsen
Fotograf: Rune Engelbreth Larsen
Fagredaktør: Flemming Chr. Nielsen
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

En flok vildheste gungrer ud over sletten, og en elg vandrer tavst ud af skovbrynet. En bisontyr kaster sig på jorden og støvbader, mens et par kalve slukker tørsten i et snoet vandløb. Et vældigt mosaiklandskab af skovkulisser, blomsterrige enge, spredte søer og skulpturelle veterantræer åbner sine vidder, så langt øjet rækker. Vilde danske landskaber uden byer, uden motorsavenes larm i skovene, men hvor genudsatte nøglearter skaber en foranderlig natur- og oplevelsesrigdom.
Det kan blive virkeligheden i Danmark en lang række steder. Selv om de danske landskaber er kulturlandskaber, og selv om vores natur-enklaver er forarmede og den oprindelige artsrigdom i hastig tilbagegang, kan naturen godt blive vildere og rigere igen.
Denne bog handler om, hvor og hvorfor de første små skridt er taget de foregående par årtier – og hvor og hvorfor de næste store skridt kan og bør tages i de nærmeste år, hvis den accelererende naturkrise skal imødekommes herhjemme.
DANMARKS GENFORVILDEDE NATUR er en oplevelses- og oplysningsbog, der i ord og billeder inspirerer til naturoplevelser ud over det sædvanlige i dagens Danmark – og til vildere natur i morgendagens Danmark.

Anmeldelser (1)

Rated 1.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Rune fra landet.

"Han kommer fra landet, så han har bare nogle grundliggende og helt almindelige værdier", fortalte Lise Juul Pedersen, fortaler for Landsforeningen psykiatriske paienter, LAP mig, da jeg engang spurgte tii Runes mange gøremål. Hun havde kendt Rune som barn, og jeg spurgte jo i anledning af både Minoritetspartiet og hans arbejde på Århus Universitet med bladet Faklen. Det optog pludselig hele Århus, at der var slået plakater op fra universitets bladet i busgaden, og at det handlede om om en helt ny vinkel på Biblen. "Er biblen forfalsket?" stod der sørme!
Billedet på forsiden er fra Thorsager,er det ikke? Rune er fra den egn. Jeg besøgte i det tidlige forår Thorsager. Alene flere gange. For at være i naturen under coronakrisen. Det gjorde et dybt indtryk, som jeg håber aldrig at glemme. Og vil den rene og klare forårsluft igen blive så uforstyret af både biler og mennesker? Her gik hestene på en eng nær letbanens station.
Jeg anmelder her bogens forside, for billedet fik mig til at græde. Og jeg anmelder før jeg har åbnet bogen. For jeg tror, at naturen også har givet Rune en sjælden glæde og gave. Jeg har nu set ham tale om denne bog på DR2, og jeg tror også, at han ved, at vi først åbner bogen om naturen, når vi er der. Som om vi aldrig har været der før. Og den er der igen, som vi også var det for så lang tid siden. Men det er så længe siden, at vi ikke mere kan se, at den er der. Så er den der pludselig som den var der - også da vi ikke var der. Var og er - udover os og vores pludselige endelighed. Og det var den, men vi var andetsteds. Vi har alle disse gøremål. Men den er alt for os, når vi alle på en gang må stoppe helt, som vi prøvede at gøre, da vii lukkede helt ned. Da vi skulle hjem til os selv.

Var denne kommentar nyttig? Ja Nej