Danmarks havekunst: Bind 1-3 (Bog, Indbundet, Dansk)

Forfattere: Hakon Lund, Lulu Salto Stephensen, Annemarie Lund


Nedsat pris! Danmarks havekunst: Bind 1-3
Forlag: Forlaget Vandkunsten
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776956219
Udgave: 2. (17-06-2020)
Oplag: 1. (17-06-2020)
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 1285
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 259mm, H: 348mm, D: 34mm, Vægt: 9675g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

DANMARKS HAVEKUNST – genoptryk i begrænset oplag af længe udsolgt trebindsværk om havekunstens udvikling i Danmark fra midten af forrige årtusind og til i dag.


Bind I fortæller om havekunstens begyndelse i Danmark, om kilderne og de fortolkningsmuligheder, vi har af de allertidligste haver. Fra den første danske havearkitekt af betydning, Johan Cornelius Krieger, til Nicolas-Henri Jardin og Johannes Wiedewelt og overgangen til den romantiske have omkring år 1800.


Bind II omhandler perioden fra den romantiske landskabshave og op til 2. verdenskrig, en periode, hvor havekunstens kompleksitet og bredde øges kolossalt, og hvor den kommer til at tjene hele befolkningen. Nye opgaver opstår i det sociale boligbyggeri, i kolonihaver, villahaver osv.


Bind III behandler tiden fra 1945 til i dag og gennemgår de store haveanlæg, der blev skabt efter krigen, og som har vakt betydelig international opmærksomhed. I denne periode blev havearkitekterne til landskabsarkitekter, der medvirkede til udformningen af de helt store linjer fra grønne strategier og områdeplaner til torve, pladser og villahaver.

Anmeldelser (0)