Dansk fiskeri - redningsskibene og fiskerikontrollen (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Thorkild Sandbeck


Nedsat pris! Dansk fiskeri - redningsskibene og fiskerikontrollen
Forlag: Skib
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 248
Dato for udgivelse: 15-4-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
ISBN-13: 9788790374235
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Dansk fiskeri og Fiskerikontrollen har gennem 150 år været uløseligt knyttet til hinanden - på godt og ondt. For over 100 år siden kom de første redningsdampere, og nu kommer bogen, som for første gang fortæller hele historien om fiskeriministeriets kontrol og redningsskibe.
Forfatteren Thorkild Sandbeck har gennem mere end seks år samlet informationer til bogen. Ved at grave i arkiver, søge i bøger og aviser, scrapbøger og fotoalbummer, interviewe tidligere og nuværende ansatte samt fiskere, besøge rednings- og kontrolskibene, kontrolstationerne, fiskerimuseerne og fiskerihavnene, er det lykkedes at skrive den fascinerende beretning - ikke blot om dansk fiskeri og dets tilknytning til kontrollen og redningsskibene, bogen favner nemlig meget bredt, og indledes med den dramatiske og tragiske redningsaktion, hvor den 56-årige redningsmand Ole Stie Olesen mistede livet, men var med til at redde syv søfolks liv.
Bogen fortæller om den første fiskerikontrol på Limfjorden og udviklingen frem til den første landsdækkende fiskerilov i 1888. Et kapitel fortæller om flådens fiskeriinspektion i de danske, færøske, grønlandske og islandske farvande. Kystredningsvæsenets historie belyses ligeledes.
Vi hører om de personer, som skabte de første epokegørende fremskridt i dansk fiskeri - og det var ikke altid fiskerne. Et kapitel fortæller om akvakultur, hvordan det begyndte for 4000 år siden og frem til i dag.
Først og fremmest får vi fiskerikontrollens og redningsskibenes historie, - og det er ikke kedelig læsning. Vi følger redningsskibene under dramatiske redningsaktioner - ikke mindst gennem de to verdenskrige, som kostede mange danske fiskere livet. Bogen fortæller om storme, forlis og barske begivenheder. Fiskerikontrollens historie er interessant og aktuel læsning. For fiskerikontrol er ikke noget, der blev indført med EU i 1973, som mange tror, men de voldsomme konflikter begyndte den gang. Gennem hele bogen følger vi dansk fiskeris historiske udvikling.
Tilsyn med fiskeindustri i land begyndte for alvor i 1930´erne. Lyst- og fritidsfiskeriet er ikke gået ram forbi. Alt fortælles i bogen, som slutter med et særdeles morsomt kapitel - Humor i etaten - som nok skal få smilet frem på selv den argeste modstander af fiskerikontrollen.

Anmeldelser (0)