Dansk tidsskrift for museumsformidling - Sekstusinde brændte oldsager: Frederik den Syvendes tabte oldtidssamling på Frederiksborg Slot (Nr. 29) (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Henrik Thrane


Forlag: Hikuin - Moesgård Museum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Dansk Tidsskrift for Museumsformidling
Sideantal: 120
Dato for udgivelse: 1-11-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Nr. i serien: Bind: Nr. 2929,
Redaktion: Jens Vellev
ISBN-13: 9788790814526
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: Ill.
Ophavsangivelse: Henrik Thrane
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 1990
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

I 2005 begyndte arkæologen professor Henrik Thrane, Aarhus Universitet, at søge oplysninger om kong Frederik den Syvendes arkæologiske mani i de støvede papirer på Nationalmuseet og i Rigsarkivet. Det varede ikke længe, før arkivalierne vedrørende hans første oldsagssamling dukkede op. Samlingen var ikke blot gemt, men glemt og regnet for totalt tabt, bortset fra en lille rest bronzer fra det i forskningen senere så kendte Smørumovre-fund.
En dag for 150 år siden, den 17. december 1859, udbrød en katastrofal brand i det nordsjællandske Frederiksborg Slot. Den gamle stolte bygning havde i Frederik den Syvendes første 11 regeringsår fået en renæssance. Den var igen blevet kongeslottet par excellence med sine grønne tage og gyldne spir. Under den voldsomme brand mistede vi store dele af den kongelige malerisamling. Mindre kendt er, at også kongens private oldsagssamling blev flammernes bytte. – Ved hjælp af bevarede arkivalier er det nu lykkedes Henrik Thrane i oversigtlig form at give et interessant indblik i den omfattende samling, der ved branden var nået op på 6.000 oldsager.

Anmeldelser (0)