Danske Rederier (volume 6) (Bog, Indbundet, Flere Sprog)

Af: Bent Mikkelsen


Forlag: Betty Nordgas
Format: Indbundet
Sprog: Flere sprog
Sideantal: 224
Dato for udgivelse: 15-11-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Nr. i serien: Bind: volume 6,
ISBN-13: 9788798659082
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Paralleltitel: Danish shipping companies
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Endnu tre danske rederier bliver omtalt dette bind af Danske Rederier. Dansk Esso/Det Danske Petroleums Aktieselskab, der blev stiftet i 1889 og som i 1890 lod Danmarks første tankskib bygget for at importere petroleum fra Amerika. Kort efter købte det amerikanske Standard Oil of New Jersey sig ind i selskabet, der blev mere og mere amerikansk ejet. Gennem årene har Dansk Esso været langt fremme med moderne tankskibe til import af flydende produkter til Danmark. Selskabet lukkede i 1985 siden rederiafdeling i Danmark after 954 år.
Svendborg Bugser A/S blev stiftet i 1978 af skibsfører Niels Aage Henriksen, Svendborg. I de mellemliggende 30 år har selskabet udført alle typer bugseringer i såvel Danmark som en stor del af Europa med enkelte afstikkere til USA og Afrika. En større flåde af bugserbåde har i de forgangne 30 år sejlet i Svendborg Bugsers rød/hvide farver.
Tredie rederi er Privateksportørernes Skibstransport, der blev stiftet i 1954, da en række eksportører af kreaturer og svin var utilfreds med betjeningen på ruterne til Flensborg og Kiel. Hollænderen Marinus Smits havde en finger med i spillet og han var med til udvikle rederiet, der i 1960´erne kontraherede en series coastere fra hollandsk værft. Det hele stoppede i 1973 med Danmarks indtræden i fællesmarkedet der gjorde det lovligt at køre dyr over grænsen.

Anmeldelser (0)