Danskernes nationale forestillinger (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Christian Albrekt Larsen


Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 90
Dato for udgivelse: 6-2-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
VNR: ingen
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Bogen beskriver danskernes forestillinger om det nationale. Det vises, at danskerne stadig føler sig stærkt knyttet til det nationale - mere end i de fleste andre lande. Det vises også, at danskerne stadig opretholder forestillingen om én national kultur - selv de unge og de højtuddannede. Men spørgsmålet om indvandrere har splittet nationen. De højtuddannede og unge overfor de lavtuddannede og ældre. Kun Østrig og Frankrig har ligeså splittede nationer.
Bogen diskuterer bestræbelser på at forene nationen og der argumenteres for, at forsvaret for danskernes vigtigste nationalklenodie, velfærdsstaten, i øjeblikket bruges til at skabe - en ikke uproblematisk - national heling.
Danskernes nationale forestillinger er baseret på en stor international undersøgelse, hvor befolkninger i 27 lande er blevet spurgt om deres forhold til nationalstaten.
Christian Albrekt Larsen er adjunkt ved Institut for Økonomi, Politik og Forvaltning, Aalborg Universitet. Har tidligere stået medforfatter til en række udgivelser centreret omkring velfærdstaten, velfærdspolitikker og betydningen af disse. Dertil kommer en række internationale artikler om velfærdspolitik og politiske holdninger. Etablerede i 2007 www.surveybank.aau.dk og arbejder i øjeblikket på projekter om folkelig opbakning til velfærdsstaten, social kapital og svage grupper på arbejdsmarkedet.

Anmeldelser (0)