De fem fra Frankrig (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Espen Uldall


Nedsat pris!
  • Forlag: Gads Forlag
  • Format: Hardback
  • Type: Bog
  • Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788712064657
  • Udgave: 1. (29-10-2021)
  • Oplag: 1. (29-10-2021)
  • Første udgivelsesår: 2021
  • Originalsprog: Dansk
  • Sideantal: 400
  • Indbinding: Hardback

Forventes på lager: 29-10-2021

Levering: Kan forudbestilles (Udk. 29-10-2021)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Historien om gastronomiens udvikling i Danmark er også historien om en gruppe livsnydere og et broderskab af franske kokke. Det er en fortælling om visioner, eventyrlyst, frækhed, stædighed og passion. 


Det hele begyndte i 1970 på en café ved siden af Hostellerie de la Poste i byen Avallon i Frankrig. Her lykkedes det Lene og Sven Grønlykke, der i 1965 havde købt herregården Løgismose, at overtale den 25-årige kok på La Poste, Michel-Patrick Michaud, til at komme til Danmark og skabe et endnu uset menukort på det, der senere skulle blive Falsled Kro. Michaud skulle dog hurtigt efter sin ankomst finde ud af, at han stod med et betragteligt problem: der var ikke nogen steder i Danmark, hvor den franske kok kunne få de råvarer, han skulle bruge for at lave en ret, der mindede om noget, han med den største lethed kunne producere i Frankrig. Samme overraskelse fik kokkene Jean-Louis Lieffroy og Christian Bind, da de ligeledes kom til Falsled Kro, men alligevel blev der skabt mad, så guderne sang.


Med åbningen af gourmetrestaurant Kong Hans Kælder i 1976 fik København for alvor en international restaurant, der under ledelse af Daniel Letz igen introducerede danskerne for helt nye råvarer, helt nye vine og noget så ukendt i Danmark som en michelinstjerne.


Den femte franskmand, der gav Danmark sin første tostjernede restaurant, var Francis Cardenau, der ankom til Danmark i 1989 for at afløse Michaud på Søllerød Kro. Cardenau brød endelig igennem på Kommandanten i København kort tid efter.


Disse fem franske kokke brød hele tiden nye grænser for det danske køkken, mens de oplærte og inspirerede en stor og talentfuld skare af danske kokke, der sidenhen har videreudviklet det danske køkken, der den dag i dag befinder sig på højeste internationale niveau.

Anmeldelser (0)