Den europæiske deltagelseskrise: Stormagtspolitik, massedeltagelse og ideologi i det 20. århundrede (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Curt Sørensen


Nedsat pris! Den europæiske deltagelseskrise: Stormagtspolitik, massedeltagelse og ideologi i det 20. århundrede
Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771187533
Udgave: 1. (16-08-2017)
Oplag: 2. (24-11-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 1012
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Det europæiske, parlamentariske demokrati, som vi kender det i dag, er ikke den stabile og konstante størrelse, vi har vænnet os til. Op gennem det 19. og 20. århundrede har eliten og masserne samt de ideologiske retninger konstant ligget i konflikt med hinanden i ønsket om at definere og udvikle demokratiet.
Bogen redegør for, hvordan den erklærede ideologi ikke altid matchede den faktisk førte politik, og hvordan stemmeret til masserne og ikke mindst adgang til de politiske parlamenter var en evig kamp – som stadig foregår i dag. 
Der er tale om en dobbeltsidet krise: på den ene side massernes indslusning i det politiske liv og på den anden stormagternes brydninger i det internationale system.
Bogen viser derfor også, hvordan der blandt nationalstaterne udviklede sig et konkurrenceforhold, som udsprang af deres hektiske forsøg på modernisering. Dette konfliktfyldte forløb førte frem til krigsudbruddet i 1914 og den efterfølgende 2. verdenskrig.
De to deltagelseskriser udviklede sig parallelt og påvirkede gensidigt hinanden. Det 20. århundredes politik var aldrig en fremadskridende evolution mod det ‘liberale demokrati’, men en tumultarisk epoke af revolutioner, kontrarevolutioner, krige og masseudryddelser. 
Bogen er skrevet ud fra et marxistisk udgangspunkt og henvender sig til alle med interesse for historie og politik i det 20. og 21. århundrede.
Curt Sørensen er dr.scient.pol. og professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Han har en lang række publikationer bag sig og har undervist på universiteter rundt om i Europa såvel som i USA. 

Anmeldelser (0)