Den Europæiske Menneskerettighedskonvention: For praktikere (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jon Fridrik Kjølbro


Nedsat pris! Den Europæiske Menneskerettighedskonvention: For praktikere
Forlag: Djøf Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788757446463
Udgave: 5. (17-03-2020)
Oplag: 1. (17-03-2020)
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 1483
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 177mm, H: 248mm, D: 58mm, Vægt: 2285g

Levering inden jul: OK

Formater / udgaver
1.174,50 kr
1.186,80 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen indeholder en udførlig beskrivelse af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis. Den behandler de materielle rettigheder og friheder i konventionen og protokollerne. Den indeholder endvidere en beskrivelse af mere generelle emner som konventionens anvendelsesområde, fortolkningsprincipper, betydningen af praksis, beviskrav, klagebetingelser og konsekvenser af domme. Den behandler ikke reglerne om Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols opbygning, funktion eller behandling af klagesager.


Bogen indeholder i vidt omfang en tematisk omtale af praksis, herunder en beskrivelse af praksis i sager om udvisning på grund af kriminalitet, om tvangsfjernelse, om straffeprocessuelle tvangsindgreb og om pressens ret til ytringsfrihed. Endvidere indeholder den korte referater af domme. Det gør det let og hurtigt at få et overblik over praksis på et bestemt område.


Målgruppen er praktikere, herunder advokater, anklagere, dommere ogembedsmænd.


Bogen er opdateret systematisk til og med 31. december 2019 og medtager derudover de væsentligste domme og afgørelser fra de første måneder af 2020.


Forfatteren er vicepræsident i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg og var frem til april 2014 landsdommer i Østre Landsret, hvorfra han har orlov. Forfatteren har tidligere været ansat i Justitsministeriet, hvor han bl.a. har arbejdet med menneskerettigheder.

Anmeldelser (0)