Den figurrige Golgatascene: En rejse gennem kristendommens kunsthistorie (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Jens Bruun


Forlag: Hikuin
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 78
Dato for udgivelse: 10-9-2012
Udgivelse: 2012.
Udgiver: Jens Vellev
ISBN-13: 9788790814700
Produkt type: Bog
Fotograf: Jens Bruun
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Oplag: 1

Levering: 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Tidligere sognepræst i Løjt i Sønderjylland, Jens Bruun, der bl.a. er medforfatter til det store værk Danmarks Middelalderlige Altertavler, har nu udgivet bogen Den Figurrige Golgatascene. En rejse gennem kristendommens kunsthistorie.
Jens Bruun har, som afslutning på skabelsen af det store katalog over de danske middelalderlige altertavler, undersøgt, hvilke veje Den Figurrige Golgatascene, et af de hyppigst sete motiver på de danske middelaldertavler, har gennemløbet fra Oldkirken og indtil Reformationen i Danmark.
Bogen følger motivet, fra man i Oldkirken nyfortolkede Kristi korsdød som en sejr. Motivet følges op gennem den byzantinske verden og videre til Italien, hvor renæssancen skabte nye forudsætninger for billedfortællingen. Herfra over Alperne til en ny, rig kunstnerisk udvikling. Og endelig op til Nordtyskland, som rummer de umiddelbare forudsætninger for de danske middelaldertavler. Motivet klinger i Danmark ud med Reformationen i 1500-tallet.
Arbejdet har været begunstiget af legatophold ved de danske institutter i Rom og Athen samt et studieophold i Venedig, støttet af Ny Carlsbergfondet.

Anmeldelser (0)