Den lille bondegård ved mosen (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jens S. Holt


Nedsat pris! Den lille bondegård ved mosen
Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771909753
Udgave: 1. (18-06-2018)
Oplag: 1. (18-06-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 344
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 151mm, H: 220mm, D: 29mm, Vægt: 533g
Formater / udgaver
188,70 kr
136,50 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Nu om dage skal bondegårde helst være så store som muligt for at være rentable i nutidens målestok. Men der var engang for ikke så længe siden, hvor indtægterne fra et lille husmandsbrug som ’Den lille bondegård ved mosen’ ved bondefamiliens slidsomme arbejde og nøjsom sparsommelighed kunne brødføde en stor familie. Fortællingerne i bogen indeholder autentiske anekdoter, som måske kunne være foregået på en hvilken som helst anden lille bondegård. Men da bondegården lå tæt ved en mose beskrives især også tørvemosens store betydning for det lille samfund såvel som arbejdssted i forbindelse med tørvegravning, opdyrkning og græsning af dyr som i forbindelse med rekreative aktiviteter såsom jagt, lystfiskeri, leg og vandreture, hvor mosens skønne, særegne natur gratis blev nydt med alle sanser.


Uddrag af bogen  

Om efteråret var det især meget interessant for Jesper at iagttage stærene, når de om aftenen i gigantiske flokke samlede sig i mosen og omkring den lille bondegård. Senere på aftenen slog fuglene sig ned for at overnatte i tagrørene, der groede i sumpene og vandet omkring mosens søer. Der hørtes et gigantisk spektakel af vingesus og skræppende stære, inden de endelig faldt til ro for natten. Efter nogle uger, når stærene havde samlet sig i passende flokke, fløj de sydpå for at overvintre. Jesper og de andre børn, der boede omkring mosen, var vant til de mange stære, men det var altid lige fascinerende at følge flokkene blive større og større, indtil de en dag var borte. Når stærene var fløjet sydover, var det tegn på, at vinteren hastigt nærmede sig, og snart ville mange af fuglestemmerne i mosen forstumme og holde en velfortjent pause indtil næste forår.         


Om forfatteren 

Jens S. Holt er opvokset i grænselandet et stykke nord for den dansk-tyske grænse. Oprindelig er han handelsuddannet inden for trælastbranchen, men har herefter i godt 30 år arbejdet i finanssektoren som især it- og systemansvarlig. Han har tidligere udgivet flere bøger både for børn og for voksne.

Anmeldelser (1)

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

DEN LILLE BONDEGÅRD VED MOSEN

Bogen er anekdoter om oplevelser på og omkring en lille bondegård, der som titlen antyder ligger tæt på en mose. Især får man indblik i forfatterens forkærlighed for naturen hvorfra der er hentet meget inspiration, men den indeholder bestemt også mange andre fornøjelige og gode fortællinger om en barndom i en svunden tid, der var lidt anderledes end den tid vi nu lever i. Bogen kan er interessant at læse for såvel af voksne som unge og børn

Var denne kommentar nyttig? Ja Nej