Den Russiske Revolution og Borgerkrig: Da arbejderne tog magten (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jonas Foldager og Marie Frederiksen


Nedsat pris! Den Russiske Revolution og Borgerkrig: Da arbejderne tog magten
Forlag: Forlaget Marx
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788791834301
Udgave: 1. (01-09-2017)
Oplag: 1. (01-09-2017)
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 266
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 142mm, H: 220mm, D: 18mm, Vægt: 355g

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

I februar 1917 blev zarens diktatur væltet i Rusland. Blot ni måneder senere den 7. november, greb den russiske arbejderklasse under Bolsjevikkernes ledelse magten med det formål at skabe en socialistisk verden. Almindelig, arbejdende mennesker tog deres skæbne i egne hænder. Men den gamle herskende klasse, som var allieret med verdens kapitalistiske stormagter, havde ikke tænkt sig at se passivt til. Den startede en borgerkrig, og 21 udenlandske hære invaderede den unge sovjetstat i et forsøg på at kvæle socialismen i dens vugge. Mod alle odds holdt den nye arbejdermagt ikke bare stand, men den vandt – en fantastisk bedrift! Dog en også en bedrift, som indebar enorme omkostninger – økonomiske, politiske og menneskelige.  

Denne bog skildrer indgående Den Russiske Revolution i 1917, dens baggrund og de politiske diskussioner i Bolsjevikpartiet både op til og under de intense revolutionsmåneder i 1917. Bogens anden del giver et overblik over den efterfølgende borgerkrig og behandler en række kontroversielle emner. Det gælder for eksempel den lidet kendte finske revolution, politiske terror og Bolsjevikkernes sammenstød med anarkisterne.    

De enkelte begivenheder sættes ind i deres historiske, politiske og internationale sammenhæng. I bogen forklares ikke kun, hvordan den følgende borgerkrig blev vundet, men også baggrunden for den senere politiske kontrarevolution under Stalin. Lige så vigtigt giver bogen også svar på en lang række af de myter og forvrængninger, der udbredes af mainstream medierne, ved at fremstille begivenhederne, som de var – usminkede og rå – i den sammenhæng de optrådte.   Bogen er ikke blot til den historieinteresserede, men til alle, der ønsker at lære af erfaringerne fra verdenshistoriens største begivenhed.

Anmeldelser (0)