Den smalle vej til det dybe nord (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Richard Flanagan


Nedsat pris! Den smalle vej til det dybe nord
Forlag: Politikens Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740021448
Udgave: 1. (13-05-2015)
Oplag: 1. (13-05-2015)
Første udgivelsesår: 2015
Originaltitel: The Narrow Road To The Deep North
Originalsprog: Engelsk
Sideantal: 406
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 153mm, H: 225mm, D: 31mm, Vægt: 579g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Dorrigo Evans er 77 år gammel og en berømt kirurg og krigshelt, allerede vidt besunget i den australske historie for sin tapre indsats under anden verdenskrig. Men i Dorrigos egne øjne er han ikke identisk med krigshelten - han er blot en spejling af, hvad der har tegnet ham som menneske gennem det 20. århundrede.

Den helt afgørende begivenhed i Dorrigos liv er mødet med Amy. Hun er Dorrigos onkels unge kone, og på trods af deres ægteskab og, senere, den unge læges eget giftermål med Ella, bliver Amy og Dorrigo hinandens elskere.

Men anden verdenskrig raser, og Dorrigo sendes til fronten, hvor han som mange andre australske soldater må overgive sig til japanerne. Han sendes derefter som krigsfange af sted for at arbejde som læge under opførelsen af den berygtede Thailand-Burma-jernbane, kendt som Dødens jernbane, hvor op mod 280 allierede krigsfanger og tvangsarbejdere mistede livet per kilometer jernbanestrækning lagt.

Her formes resten af Dorrigos liv, mens han længes efter Amy med de røde kameliablomster i håret.

Med mindelser om både Paternaks Dr Zhivago og Ian McEwans Soning er dette en stor, klassisk fortælling om krig og splittelse, passion og længsel. En storslået roman om de værst tænkelige rædsler, om både dødens og kærlighedens mange forskellige former og om menneskets medfødte godhed.

Richard Flanagan vandt i 2014 Man Booker-prisen, den mest prestigefyldte litteraturpris i den engelsktalende verden, for Den smalle vej til det dybe nord.

"En symfoni af ømhed og kærlighed, en bevægende og kraftfuld historie, der fanger et livs vægt og bredde # Et mesterværk." - THE GUARDIAN

"Et klassisk stykke krigslitteratur af en forfatter i verdensklasse." - Washington Post

"En rystende smuk roman." - The Sunday Times

"En klassiker in spe." - The Observer

"Klar, episk og inderligt rørende." - Publisher's Weekly

Om forfatteren:
Richard Flanagan (f. 1961) er født og opvokset på Tasmanien og har et langt, internationalt anerkendt forfatterskab bag sig med titler som GOULDS BOG OM FISK og DEN UKENDTE TERRORIST. DEN SMALLE VEJ TIL DET DYBE NORD udkom på engelsk i 2014, og samme år vandt forfatteren den prestigefyldte Man Booker-pris for netop denne bog.

Anmeldelser (0)