Det belejrede samfund (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Zygmunt Bauman


Nedsat pris! Det belejrede samfund
Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 367
Dato for udgivelse: 1-6-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Oversætter: Ole Lindegaard Henriksen
ISBN-13: 9788741224039
Produkt type: Bog
Originaltitel: Society under siege
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

De vestlige samfund befinder sig i en permanent krigstilstand, truet udefra af en usynlig fjende, globaliseringen, der tærer stærkt på nationalstaternes bærende strukturer, og indefra af en grasserende individualisering, der svækker samfundets sammenhængskraft.
National- og velfærdsstatens retræte og politikkens manglende gennemslagskraft rammer først og fremmest samfundets svageste. I Det belejrede samfund analyserer den verdensberømte polsk-britiske sociolog og samfundsrevser, Zygmunt Bauman, livsbetingelserne for almindelige mennesker i en bevægelig, globaliseret verden med flydende grænser, der skaber mange muligheder for de få og tiltagende usikkerhed for de fleste.
Bauman undersøger mulighederne for fortsat at tænke og handle politisk, når politikken udhules og stadig mere overlades til markedet. Folk forbinder ikke længere deres visioner om lykke med forestillinger om at realisere en bestemt samfundsorden. De overleverede politiske modeller for et bedre samfund virker utidssvarende. Lykken er blevet et privat anliggende og solidariteten afløst af et fragmenteret forbrugssamfund, hvor alle er sig selv nærmest.
Bauman kritiserer mediernes mangel på ansvarlighed, afspejlet i tv-programmer som Big Brother og Det svageste Led, hvor kun de stærkeste, mest egoistiske og skruppelløse overlever. Han slår til lyd for en fornyet solidaritet som det eneste effektive våben til at bryde belejringen og genskabe samfundets sammenhængskraft.

Anmeldelser (0)