Det sårbare samfund: Danmark efter liberalismen (Hæftet, Dansk)

Af: Michael Böss


Nedsat pris! Det sårbare samfund: Danmark efter liberalismen
Forlag: Hovedland
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788770707268
Udgave: 1. (31-12-2021)
Oplag: 1. (31-12-2021)
Første udgivelsesår: 2021
Originalsprog: Dansk
Indbinding: Hæftet

Forventes på lager: 31-12-2021

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 31-12-2021)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Viser coronapandemien frem mod nye muligheder i samfundudviklingen? Krisen mindede os om vores sårbarhed, både vores personlige, eksistentielle sårbarhed og samfundets. Det var dog ikke kun en negativ oplevelse; mange mennesker oplevede nemlig, at livet rummer værdier, som nutidens liberale konkurrencesamfund ikke levner plads til. 


Samtidig skabte krisen debatter og reflektioner om tiden efter pandemien: Ville den medføre enden på en globalisering på neoliberalismens præmisser? Ville den betyde, at også liberale måtte anerkende betydningen af staten som kilde til borgernes tryghed? 


Kort før coronaudbruddet udgav EU-eksperten Malene Wind en lille bog, hvor hun hævdede at forsvare 'vores liberale værdier', som hun definerede som retsstatens værdier. Michael Böss mener, at retsstat og demokrati hører tæt sammen, og at der i lige så høj grad er behov for et forsvar for 'vores demokratiske værdier'. Han forklarer, hvorfor individets rettigheder ikke bør overtrumfe hensynet til demokratiet og det fælles vel. 


Böss gennemgår liberalismens historie og forklarer, hvad liberalismen har betydet for Europa og det danske samfund. Endelig diskuterer han, hvilke værdier fremtidens samfund 'efter liberalismen' bør hvile på.

Anmeldelser (0)