Diplomati fra bar bund: Hverdagens diplomati på de danske ambassader (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Martin Marcussen


Nedsat pris! Diplomati fra bar bund: Hverdagens diplomati på de danske ambassader
Forlag: Djøf Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788757437638
Udgave: 1. (11-01-2017)
Oplag: 1. (11-01-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 328
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
287,10 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Diplomati fra bar bund beskriver en omfattende reform af udenrigstjenesten fra start til slut. Den går bag om reformforberedelserne og reformbeslutningen, og følger især ambassadørerne i Nigeria, Colombia og Filippinerne de første kritiske uger og måneder, hvor rammerne for det danske småstatsdiplomati etableres.


Bogen er skrevet om og til de danske diplomater, der hver dag ude i frontlinjen iværksætter dansk udenrigspolitik. Det overordnede formål er at udfylde et hul i vores viden om den del af den danske offentlige forvaltning, der udfoldes langt væk fra de danske grænser – og ofte uden, at vi ved om det. 


 Bogen indeholder kapitler om diplomatiske repræsentationssystemer såvel som ambassadernes funktioner i dansk udenrigspolitik. Den forsøger også at komme til en bedre forståelse af, hvordan ændringer i dette repræsentationssystem bliver til, og ikke mindst hvordan reformer udmøntes i praksis. Helt konkret følger den tre rutinerede ambassadørers rejser til vanskelige lande, hvor deres opgave er at oprette helt nye ambassader. Det er diplomati fra bar bund, hvor de får brug for alle deres kompetencer, og lidt mere. Bogen afsluttes med en rejse rundt til vidt forskellige diplomatiske repræsentationer og forsøger dermed at give et samlet overblik over, hvordan diplomater fra et lille land som Danmark forsøger at tænke innovativt i deres daglige arbejde.   


Om forfatteren  

Martin Marcussen er professor i international forvaltning ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Han har skrevet bøger om den europæiske Økonomiske Monetære Union (2000), Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (2002), om internationaliseringen af den offentlige forvaltning i Danmark (2003), globaliseringen af den danske model (2009 og 2010), kriser, politik og forvaltning (2011), international forvaltning (2012) og dansk diplomati (2014). Senest har han udgivet Diplomati. Et portræt af den moderne udenrigstjeneste (2016).   


Indhold 

Forord 

Kapitel 1. Diplomati i praksis
DEL 1. Udetjenesten 

Kapitel 2. Repræsentationsstrukturen

Kapitel 3. Ambassader  
DEL 2. Reformen
Kapitel 4. Fra opstart til rutine 

Kapitel 5. Hvor skal ambassaderne placeres? 

Kapitel 6. Diplomati fra bar bund 

Kapitel 7. Diplomatiske netværk  
DEL 3. Hverdagsrutiner og innovation 

Kapitel 8. Smart småstatsdiplomati  
Bilag. 

Interviewliste i alfabetisk rækkefølge

Litteratur 

Anmeldelser (0)