Drengeliv blandt apotekerkrukker: Saltum, landsbyen tæt på Vesterhavet i Jammerbugten (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Steen Rabing


Nedsat pris! Drengeliv blandt apotekerkrukker: Saltum, landsbyen tæt på Vesterhavet i Jammerbugten
Forlag: Marehalm
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793928381
Udgave: 1. (26-08-2020)
Oplag: 1. (26-08-2020)
Første udgivelsesår: 2019
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 253
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 171mm, H: 221mm, D: 19mm, Vægt: 507g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Hverdagen i 1950’ernes Danmark var meget forskelligfra, hvad vi kender i dag. Den var præget af snævre vilkår i årene efter verdenskrigen. Lønninger til ansatte og indtægter for arbejdsgivere var små. Arbejdsløsheden var betydelig. Landbruget gav stadig beskæftigelse til mange, men mistede efterhånden den dominerende plads i samfundsøkonomien. De vilkår passede på hele Danmark, men var i Vendsyssel endnu snævrere. 

Det var de også i landsbyen Saltum, der ligger få kilometer fra Vesterhavet, mellem badebyerne Blokhus og Løkken. Her havde landbruget stor betydning. De mindre og mellemstore gårde omkransede byen, som omfattede mange små butikker og håndværksvirksomheder. Og så lå der i den lille by et apotek. Noget specielt for dens størrelse, men det var oprettet mange år før. Det kom til at hænge sammen med, at landsbyen også fik sit eget, meget lille, sygehus.

Det var på det apotek, forfatteren voksede op og kom i skole i den gamle landsbyskole. Et par år efter blev egnens små skoler nedlagt, da en ny centralskoleblev bygget i Saltum – for 644.556 kroner. Drengelivet var fyldt med fodboldspil på den bane, der år senere kom til at hedde stadion. Lige som hans liv indeholdt de første små job, når skoledagen var slut. Først med fingrene i benzinbad, mens han rensede gammel, stiv olie af cykelkæder hos byens cykelhandler. Senere vejede han i købmandensbagbutik sukker og mel af fra store hampesække og over i brune kardusposer.

Udviklingen gennem 50’erne og i flere årtier derefter ændrede voldsomt på byens butiksliv, på landbruget rundt om byen og på hverdagen på apoteket, d.v.s. arbejdsgangene for medicinfremstilling.Lige som klitegnene mellem landsbyen og Vesterhavet blev fyldt op med sommerhuse, da danskerne gennem især 70’erne havde fået flere penge mellem hænderne.

Anmeldelser (0)