En bog om trøfler (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Torsten Granov


Nedsat pris!
Forlag: Cultours
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788797146620
Udgave: 2. (25-07-2020)
Oplag: 900. (25-07-2020)
Første udgivelsesår: 1996
Originaltitel: En bog om trøfler
Fotograf: Torsten Granov
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 132
Indbinding: Hardback
Mål og vægt: B: 245mm, H: 176mm, D: 13mm, Vægt: 504g

Levering inden jul: OK

Formater / udgaver
161,90 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

En bog om trøfler.

Stort set alle danskere har hørt om trøfler, men kendskabet til den sorte underjordiske svamp står ikke mål med interessen. En bog om trøfler giver interesserede mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med trøfler og deres verden.

Forfatteren Torsten Granov er medlem af det franske trøffelbroderskab. Når man lærer trøfler at kende, fascineres man af den mærkelige svamp, der vokser 10 – 30 cm. under jorden og kun kan findes af hunde eller svin. En bog om trøfler giver en forklaring på denne fascination og fortæller om trøflens mærkelige liv. Desuden kommer bogen omkring emner som:


Fornuftsægteskabet med egetræer

Trøffelproduktionens storhed og fald

Trøffelarter

Priser

Lovlig og ulovlig snyd med trøfler

TrøffeltyveriHandel med trøfler

Hvordan trøfler bruges i køkkenet og om månesyge trøfler (!)


Cand.mag. og direktør for Cultours, Torsten Granov, har i mange år interesseret sig for trøfler og er formentlig Danmarks største trøffelekspert. Han har deltaget i utallige trøffeljagter, skrevet artikler og holdt foredrag om trøfler, ofte i forbindelse med trøffelmiddage. Torsten Granov er også medlem af det franske trøffelbroderskab Confrérie de la Truffe Noire et de la Gastronomie.


Anmeldelse i Politiken 1/12-08:

“…Granov er tydeligt fascineret af, at trøflen er et naturprodukt med et enormt gastronomisk og økonomisk potentiale, som det trods store videnskabelige satsninger ikke er lykkedes at civilisere. I jagten på det sorte guld tæller kun erfaringen:

Hvor skal man lede?

Hvordan dresserer man den uundværlige hund?

Skal man kunstvande sine egetræer eller ikke?

For en franskmand er det absurd at sætte den slags problemer på formel.

Ikke engang den årlige produktion af Perigord-trøfler lader sig opgøre. I 1900 var den på 2.000 ton, nu er den nede på 25 ton. Granov noterer, at produktionen pudsigt nok er faldet, i takt med at skatteprogressionen er steget.

Igen, så bliver det ikke meget ‘franskere’…”

Anmeldelser (0)