Et hjørne af en hærs sammenbrud (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Ove C. Kronborg


Forlag: SAXO Publish
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740938234
Udgave: 1. (24-05-2017)
Oplagsdato: 24-05-2017
Indbinding: Hardback
Sideantal: 672
Originaltitel: Et hjørne af en hærs sammenbrud
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
566,80 kr
137,90 kr

Status : Print on Demand - Forvent op til 30 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Hvorfor henrettede tyskerne en af deres egne soldater i Sønderjylland to dage efter kapitulationen d. 5. maj 1945?
For at finde baggrunden for henrettelsen, følger forfatteren en tysk militærenheds soldater fra dens oprettelse kun ni måneder før krigens afslutning. Man får et tæt indblik i soldaternes uddannelse, der nogle begyndte allerede i fjortenårs alderen, og hvordan de indefra oplevede den tyske hærs sammenbrud. Gennem deres opvækst var de blevet stærkt påvirket af nazismen.
I sensommeren 1944 var Tysklands personelle, materielle og  forsyningsmæssige reserver stærkt svindende, og  det havde stor betydning for den nyopstillede  551. Grenaderdivisions evne til at kæmpe og overleve. Den var en ganske normal Værnemagtsdivision, der gennem hele sin eksistens led  af store mangler både af personel og materiel.
Divisionen deltog i nogle af krigens hårdeste og blodigste kampe under tilbagetoget gennem Litauen og Østprøjsen alt imens mange tusinde civile flygtninge søgte beskyttelse bag fronten og plads på de skibe, der forlod Østpreussen. Tilfældigt kom nogle af soldaternes vej også til at krydse  resultatet af en af dødsmarcherne fra koncentrationslejrenes helvede, hvor tusinder af jødiske kvinder blev drevet i døden.
Under fremrykningen tog Den Røde Hær en forfærdelig hævn over tyskernes fremfærd i deres hjemland og begik forfærdelige forbrydelser over for den tyske befolkning og andre, der befandt sig i området.
Kun få af soldaterne overlevede og slap ud af østfrontens helvede til Bornholm og senere til Sønderjylland.
Forord
af Brigadegeneral (pens.), cand. phil., seniorforsker ved Center for Militærhistorie, Forsvarsakademiet, Michael H. Clemmesen.
ANMELDERNE SKRIVER:
HISTORIE-ONLINE (Dansk Historisk Fællesråd) (11.5.2015)
Erik Ingemann Sørensen
”Et hjørne af en hærs sammenbrud” er en både dramatisk og særdeles veldokumenteret fortælling om den tyske 551. Grenaderdivisions kamphandlinger i Litauen og Østpreussen. Det er en aldeles imponerende indsats, der ligger bag denne bog om den 551. Grenaderdivisions krigsindsats i 2. verdenskrigs afsluttende fase. 9 måneder i alt – oplevet gennem divisionens vidner kombineret med en overbevisende fortælling. 700 sider der stort set fanger fra først til sidst. Hvordan kan det overhovedet være muligt at ramme så præcist og medlevende?
Læs mere på http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/b20152002.htm
KRIGSVIDENSKAB.DK  (5.1.2015)
Niels Ulrik Bagge
Fremragende skildringer, og et godt indtryk af, hvorfor tyskerne generelt var gode til at stabilisere fronterne efter russiske gennembrud. Bogen kan anbefales til alle, der vil prøve at forstå, hvorfor tyskerne blev ved med at kæmpe mod alle odds og endte med over seks måneder at miste et område, hvor tysk kultur og befolkning havde været rodfæstet i mere end syv hundrede år.
Læs mere på http://www.krigsvidenskab.dk/et-hjoerne-af-en-haers-sammenbrud-den-tyske-551-grenaderdivisions-foedsel-kampe-og-undergang-i
Dagbladet DER NORDSCHLESWIGER (27.9.2014)
Heinrich Rewitz
Debütbuch wurde zum Geniestreich Læs mere på http://www.forlaget-als.dk
Fynske Medier (13.5.2014)
Hans Walmar
Imponerende arbejde
En historie, der skal fortælles igen og igen. Det er et imponerende arbejde, som Ove C. Kronborg har udført.
Læs mere på http://www.forlaget-als.dk
SAXO - 5 af 5 stjerner  (28.2.2014)
Forfatteren Vibeke Maarssø:
Det er en fantastisk bog baseret på et kæmpe, kæmpe researcharbejde. Dens opbygning over enkelte personer og krigshistorie er fremragende og jeg oplever at netop denne "blanding" får bogen til at krybe ind under huden. Det er ikke bare en overordnet bog om en hær og krigens rædsler, men en bog om at rædslerne var menneskers værk - mennesker som de personlige beskrivelser får til at træde frem

Anmeldelser (0)