Et jævnt og muntert liv på jord og til søs (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Ole Hansen


Nedsat pris! Et jævnt og muntert liv på jord og til søs
Forlag: Kahrius
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771531916
Udgave: 1. (21-08-2017)
Oplag: 1. (21-08-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Paperback
Sideantal: 190
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Ole Hansen, født i 1930 på en landbrugsejendom med navnet ”Højgård” på grund af syv stenaldergravhøje på dens jord. Beliggende på det skrånende terræn mellem Yding Skov og Mossø (sandjord med lerknuder imellem – afvaskning fra istidens smeltevand) med stort fald fra landets højeste punkt til Mossø på kun fem-seks kilometer. Stedet hedder Yding Rytterhave, da det ligger midt i det dengang militære Rytterdistrikt under Skanderborg Slot, som krongods afmærket af de såkaldte vildtbanesten, som stadig står flere steder i området. 
Ole Hansen fortæller fra et spændende liv, som ved et nøgternt tilbageblik er levet lidt på navermaner tilsat lidt rastløshed og oplevelsestrang. 
En god, kreativ, fri opvækst i 30’erne, hvor de daglige omgivelser omfattede både første, anden og tredje generation af familien samt skiftende folkehold – til sammen en ”storfamilie” på ti-tolv personer i sommersæsonen, hvor alle var lige såvel ved bordet som i mark og skov, hvilket har dannet grundlag for et solidt ordforråd. Alle muligheder var til stede for fri foretagsomhed under opvæksten, at kede sig var et ukendt og i øvrigt også forbudt begreb – naturen lå jo lige uden for døren. 
Kortere perioder arbejde i Island og i Norge. Nogle år som maskinassistent på diverse af Handelsflådens skibe i udenrigsfart. 
Og en hel del mere. 
God læselyst!

Anmeldelser (0)