Europa - Det store dyr i åbenbaringen: 10 filosofiske essays over "Europa" skrevet i ugerne 19 til 28, 2011 (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Steen Ole Rasmussen


Nedsat pris! Europa - Det store dyr i åbenbaringen: 10 filosofiske essays over "Europa" skrevet i ugerne 19 til 28, 2011
Forlag: Det Stenske Forlag
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 112
Dato for udgivelse: 1-12-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788799453115
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Hvordan kommer fænomenet ´Europa´ til syne for sig selv og sin omverden?
Dette store dyr i åbenbaringen opstår og går under for sig selv med forsøget på at komme kognitivt på højde med sig selv. Det åbenbarede er dømt til både at være offer og bøddel i selverkendelsens proces.
Hvad er det, der virker her, og hvordan virker det for os, som de sociale og psykiske iagttagere vi er?
Filosofien viser, at italesættelsens virkemidler ændrer sig, når de bliver tema for opmærksomhed, refleksion, frem for tavst, ureflekteret, at styre opmærksomheden.
Filosofiens magt virker tavst fra sit skjul. Det gælder også den filosofi, der vil belyse filosofiens tavse og skjulte magt!
I kraft af sin egen semantiske ramme står bogen som en magt i tiden. Den må retfærdiggøre sig som medie i kraft af sin form, sin egen unikke forudsætning for sit indholds betydninger, hvor www. med sit overbud af skiftende indhold, larm, har tendens til bare at sprede opmærksomheden og fortrænge den fra det, der kunne have givet den kaotiske mangfoldighed af indtryk sine betydninger og mening.
Det er både temaet for denne bog og den erklærede begrundelse for at holde fast i bogen som medie i disse tider. Europa er bare et dyr blandt andre i åbenbaringens proces. Forfængeligt, ideologisk, selvdestruktivt, domineret af sit eget galoperende storhedsvanvid, stormer det panden mod muren!

Anmeldelser (0)