Eva & Nils Koppel (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Johannes Hedal Hansen


Nedsat pris! Eva & Nils Koppel
Forlag: Strandberg Publishing
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792949097
Udgave: 1. (03-02-2017)
Oplag: 1. (03-02-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Omslagsgrafiker: Michael Jensen
Fotograf: Jens Lindhe
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 432
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 255mm, H: 284mm, D: 39mm, Vægt: 2296g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Arkitekterne Eva og Nils Koppel har bygget i hele skalaen fra small til XX-large. Deres livsværk omfatter både boliger og markante offentlige bygninger, som f.eks. Panum Instituttet og DTU.


Koppel-parret stod for en modernistisk arkitektur i et enkelt, men personligt, formsprog, som bedst kan karakteriseres som nøgternt. Arkitekturen er stille uden at være intetsigende – tilbageholdende uden at være selvudslettende. Denne ultimative monografi om Eva og Nils Koppel afdækker deres store betydning for dansk arkitektur i 1941-1989, mens velfærdssamfundet tog form.


Bogen veksler mellem kronologiske fortællinger og analyser af hovedværkerne, der sættes i perspektiv i forhold til tiden og vigtige temaer som materialevalg, detaljering og farve samt den konsekvente inddragelse af natur og kunst i byggerierne.


Om forfatteren 

Johannes Hedal Hansen (f. 1964) er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole og arbejder som kommunikationsmedarbejder i arkitektfirmaet de Architekten Cie. i Amsterdam. Han løser desuden arkitekturhistoriske opgaver for bl.a. Realdania By & Byg. Bogens kapitel om de fire største uddannelsesinstitutioner er skrevet i samarbejde med arkitekt Jennifer Dahm Petersen (f. 1969), partner i NOVA5 arkitekter.

Anmeldelser (0)