Farvelfærd (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Bjarne Henrik Lundis


Nedsat pris! Farvelfærd
Forlag: Sidespejlet
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 172
Dato for udgivelse: 1-9-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788798433859
Produkt type: Bog
Fotograf: Chris Christophersen m.fl.
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Farvelfærd er en debatbog om det danske velfærdssamfund.
Bogen fortæller historien om velfærdssamfundets spæde start i slutningen af 1800-tallet over dets velmagtsdage i perioden fra 1958 til 1973 og frem til i dag, hvor vi befinder os i den værste økonomiske krise i nyere tid.
Danmark valgte i modsætning til mange andre lande i Europa en velfærdsmodel, som betød, at velfærdsydelserne var for alle, og at vi betalte til dem over skatterne. Men vores velfærdssamfund er nu under et kolossalt pres. Stadigt færre erhvervsaktive skal betale for stadigt flere ældre, uddannelsesniveauet falder, og vi bliver mindre produktive og har på kort tid mistet tusindvis af arbejdspladser. Hvordan får vi samfundets indtægter og udgifter til at hænge sammen, og hvordan sørger vi for, at vi fortsat hører til blandt verdens rigeste lande? Skal vi indstille os på meget mindre velfærd fremover og på, at vi bliver et forsikringsland som USA, hvor der er stor forskel på rig og fattig? Eller giver krisen os derimod en enestående mulighed for at tilpasse velfærdssamfundet til en ny tid?
Det giver blandt andre Villy Søvndal, Margrethe Vestager, Mogens Lykketoft, Lene Espersen, Claus Hjort Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl, Stine Bosse, Jan Trøjborg, Johanne Schmidt-Nielsen, Henrik Sass Larsen, Niels Helveg Petersen og Anker Jørgensen deres bud på.

Anmeldelser (0)