Folket og magten: Populisme og den nye verdensorden (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Samuel Rachlin


Nedsat pris!
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 300
Dato for udgivelse: 3-6-2019
Udgivelse: 2. udgave, 2019.
ISBN-13: 9788774674207
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1
Formater / udgaver
155,00 kr
72,20 kr

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Ny revideret og udvidet udgave. 
Da Samuel Rachlin udgav Folket og Magten. Populisme og den nye verdensorden i 2017, buldrede populismen af sted. Mange troede, at den ville blive ved med det og lægge et voksende pres på de etablerede partier i de vestlige demokratier både på højre- og venstrefløjen. Men i løbet af de forløbne to år er nye kræfter ved at komme i spil og trækker udviklingen i forskellige modsatte retninger. På den ene side mod større og tydeligere nationalisme og en mere autoritær styreform; på den anden mod større social lighed og retfærdighed med en bedre fordeling af samfundets velstand. Og imens er de gamle etablerede ideologier ved at smuldre, uden at man kan få øje på, hvad de bliver erstattet af. 
Samtidig er det blevet endnu tydeligere, at de politiske og sociale forandringer og sammenstød under stærk indflydelse af den teknologiske revolution lægger et voksende pres på de etablerede liberale demokratier. Ved indgangen til det 21. århundredes andet årti har demokratiet endnu en gang afsløret sit eget fatale paradoks – man kan bruge demokratiet til at afskaffe demokratiet. 
I et nyt fyldigt forord gør Samuel Rachlin status over de forløbne par år med fokus på de populistiske bevægelser og deres frontfigurer. Det er en opdatering af, hvad der har udspillet sig, og den krise, de vestlige demokratier står over for. Opfølgningen og justeringen sker på baggrund af de politiske opgør i USA omkring præsident Donald Trump, det langtrukne Brexit-drama i Storbritannien og De Gule Vestes demonstrationer, der siden november 2018 har hærget Paris og andre franske byer med vold, vandalisme og plyndringer. 
I sin epilog tager Samuel Rachlin spørgsmålet op om det vestlige demokratis overlevelse og fremtid under presset fra nationalisme, de autoritære kræfter og de generationer af tabere, der er blevet agterudsejlet af den digitale revolution og den økonomiske udvikling. Mange af dem er blevet politisk hjemløse, fordi de føler sig svigtet af de politikere og partier, de traditionelt har stemt på. Tendensen peger på, at vælgerne går fra at stemme på de klassiske arbejderpartier til at støtte yderliggående højrefløjspartier med en dragning mod nationalisme og det autoritære. Det rejser spørgsmålet om demokratiets sårbarhed og evne til at modstå presset fra kræfter, der har andre forestillinger og ønsker end demokratiets overlevelse på deres dagsorden.
Om forfatteren: 
Samuel Rachlin, født 1947, er journalist, politisk kommentator og forfatter til en række anmelderroste og populære bøger, senest Jeg, Putin (2014) og Bag den kolde krigs tåger (2016). Første udgave af Folket og magten udkom i november 2017,

Anmeldelser (0)