Fortællingens anatomi: sekvensstrukturen i film (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Nikolaj Tarp


Nedsat pris! Fortællingens anatomi: sekvensstrukturen i film
Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771903652
Udgave: 1. (24-04-2017)
Oplag: 1. (24-04-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 234
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 150mm, H: 220mm, D: 18mm, Vægt: 372g
Formater / udgaver
188,70 kr
143,70 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Fortællingens anatomi – sekvensstrukturen i film er for alle, der enten arbejder med film, teater og fortællinger, studerer dem eller blot nyder en eller flere af delene. Gennem en række konkrete eksempler viser den, hvordan historier er bygget op, og præcis hvordan de forskellige elementer fungerer. Den klassiske treaktsstruktur forklares og brydes så yderligere ned i otte sekvenser og ti nøglepunkter, og bogen gennemgår begreber som vendepunkter, symbolske scener, nemme og svære planer og meget, meget mere. Der bliver både arbejdet med den lange fortælling, spillefilmen, samt med hvordan hver af de otte sekvenser, der udgør en fortælling, hver især har en underliggende dramaturgi. Endelig gennemgår bogen, hvordan også kortfilm benytter præcis samme struktur. Bogen er tænkt som lige dele underholdning og arbejdsredskab. Den kan bruges til at give dybere indsigt i de fortællinger, man forbruger, som analyseredskab og som hjælp til selv at skrive og formidle.             


Uddrag af bogen  

”Når først strukturen og delkomponenterne er i ens værktøjskasse, og man er blevet tryg ved og vant til at bruge dem, så er der ikke længere nogen teoretisk begrænsning for ens fortællinger. Der kan være masser af praktiske begrænsninger for, hvad der kan finansieres og realiseres efterfølgende. Men i forhold til at finde på og skrive sin historie, så er det herfra kun fantasien og ens egen arbejdsdisciplin, der sætter grænser.”                   


Om forfatteren  

Nikolaj Tarp er uddannet fra Den Danske Filmskole og arbejder i film- og teaterbranchen som instruktør, forfatter og dramaturg. Han holder foredrag og kurser om dramaturgi, filmfortælling og filmhistorie. Fortællingens anatomi – sekvensstrukturen i film er hans første bog og er baseret på et af hans undervisningsforløb. 

Måske kunne nedenstående have interesse

Anatomiske plakater

Se vores udvalg i Anatomiske plakater

Anmeldelser (0)