Nedsat pris! Fra skandinavisk immigrant til amerikaner: teori og empiri om assimileringen i det amerikanske samfund
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Fra skandinavisk immigrant til amerikaner: teori og empiri om assimileringen i det amerikanske samfund (Bog, Dansk)

Af: Torben Grøngaard Jeppesen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740830255
Udgave: 1. (02-11-2016)
Oplag: 1. (02-11-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Serie: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 155

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Flere end 2,5 mio. skandinaver udvandrede til USA i slutningen af det 19. og i begyndelsen af det 20. århundrede. Millioner af tyskere, italienere og mange andre fulgte med over Atlanten, og ikke alle amerikanere var begejstret for de nyankomne – for hvordan skulle de blive en del af et samlet Amerika?


Fra skandinavisk immigrant til amerikaner sætter fokus på skandinavernes vej ind i det amerikanske samfund belyst over de 4-5 generationer, der er gået siden masseudvandringen. Analyserne baserer sig på et omfattende kvantitativt datamateriale, og resultaterne sammenholdes med de seneste hundrede års samfundsforskning. Var der tale om en lige og generationsbestemt vej? Eller forløb assimileringen forskelligt alt efter den baggrund, man kom med, hvor man slog sig ned, og om man fastholdt eller opgav egen etnisk kultur og levevis? Analyserne viser, at der var forskellige veje at gå, og at immigrantens valg fik stor indflydelse på forløbet af assimilationsprocessen, og på hvorledes efterkommerne placerer sig socialt i nutidens USA.


Torben Grøngaard Jeppesen (f. 1952) er historiker, ph.d., museumschef ved Odense Bys Museer og adjungeret professor ved Syddansk Universitet. Han har siden 1997 forsket i den danske udvandring til USA og har bl.a. udgivet Dannebrog på den amerikanske prærie (2000), Danske i USA 1850-2000 (2005) og Skandinaviske efterkommere i USA (2010).


Anmeldelser (0)